Nyd naturen i pandelampens skær

27-07-2018

Der er stadig afbrændingsforbud i hele landet – og det gælder også på statens arealer, hvor bål- og grillpladser for tiden står urørte hen. Her får du tip til aktiviteter under åben himmel, der ikke involverer ild.

Manglen på regn og de varme temperaturer landet over betyder, at der er afbrændingsforbud i hele landet. Og selvom forbuddet også gælder på bål- og grillpladser på statens arealer, er der stadig masser af muligheder for at nyde naturen.

Der er nemlig mange muligheder for at nyde et måltid på Naturstyrelsens arealer. Pak køletasken og besøg et af vores madpakkehuse.

Du kan også samle urter og eksempelvis lave en strandkarsepesto, der kan tilberedes uden brug af ild. Opskriften finder du i naturkogebogen.

Og når solen er på vej ned, har vi fundet tre aktiviteter, som kan nydes i pandelampens eller uv-lygtens skær.

Se på flagermus i skumringen
Lige nu er alle flagermusarter meget aktive. Nogle flagermus flyver ganske tæt på træerne og fanger edderkopper på træstammerne (langøret flagermus), andre er myggespecialister og hvirvler rundt i vilde loops over græsplænen (dværgflagermus). De store flagermus (brunflagermus og sydflagermus) fanger natsværmere og flyvende biller. Nogle gange kan man ligefrem høre det knase, når de gnasker en bille.
Læs om alle flagermus i Miljøstyrelsens artsleksikon

Find hvide blomster i natten
Mange hvide blomster bestøves om natten af fx natsværmere. Gå på opdagelse efter nattens hvide blomster. Køb evt. en billig uv-lygte, der får blomsterne til at lyse stærkt fluorescerende op som neonlys.

Træn dit nattesyn
Tør du udfordre dig selv med en nattevandring og se, hvor meget du rent faktisk kan se i mørket? Naturen myldrer af liv i døgnets mørke timer. Pindsvin pusler afsted, og harerne drøner rundt på engene. Deres øjne lyser rødt, hvis du lyser på dem med en lommelygte. Uglerne er aktive hele natten. Det samme er viberne.