H.K.H. Kronprinsessen indvier det nye Hammershus Besøgscenter

09-03-2018
En gangbro forbinder Hammershus Besøgscenter og den gamle borgruin . Foto: Jens Lindhe

Torsdag den 22. marts 2018 indvier H.K.H. Kronprinsessen det nye besøgscenter ved Hammerhus sammen med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Takket være en donation på 102,5 mio. kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal kan det gamle bygningsværks fascinerende historie formidles i nye moderne rammer, samtidig med at en gennemgribende restaurering har sikret ruinens bevarelse.

- Hammershus er et ikon for Bornholm og bliver hvert år besøgt af op mod en halv million gæster fra både ind- og udland, herunder er en stor del af dem danske skoleklasser. Det nye besøgscenter giver en imponerende udsigt til det gamle bygningsværk, og restaureringen betyder, at besøgende kan opleve Nordeuropas størst borgruin fra en ny vinkel i mange år frem, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Det nye besøgscenter er bygget, så det diskret smyger sig rundt om skrænten over for Hammershus og giver en enestående udsigt til borgen.  Besøgscenteret er skabt af arkitekt ved Kunstakademiets Arkitektskole, professor Christoffer Harlang i samarbejde med Arkitema Architects. Husets placering er efter inspiration fra den verdensberømte arkitekt Jørn Utzons skitse af bygningen fra 1970’erne. 

Tid: Torsdag den 22. marts 2018 fra kl. 13-16

Sted: Hammershus Besøgscenter, Langebjergvej 26, 3770 Allinge, Bornholm

Program for dagen:

Kl. 13-16: Folkefest omkring borgruinen med musik og formidlingsposter

Kl. 13.45: Kronprinsessen ankommer

Kl. 14:00: Velkomst, taler og indvielse af besøgscenter

Kl. 14:30: Kronprinsesse og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vises rundt i besøgscenteret 

Kl. 15-22: Besøgscenteret åbner for alle

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Malene Kristensen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf. 22 13 08 34, mail   

Skovrider Søren Friese, Naturstyrelsen, tlf.30 94 62 37,