Bi- og insekthoteller skal give insekterne en hjælpende hånd

29-04-2019

Miljø- og Fødevareministeriet og Danmarks Naturfredningsforening er gået sammen om et nyt projekt om at lave bi- og insektvenlige tiltag på Naturstyrelsens arealer.

Insekterne over hele det danske land får en hånd fra Miljø- og Fødevareministeriet og Danmarks Naturfredningsforening. Over de kommende måneder afholder Miljø- og Fødevareministeriet og Danmarks Naturfredningsforening omkring 50 arrangementer, der skal lave bi- og insektvenlige tiltag på statens arealer. Det skal give folkeskoler, børnefamilier, spejdere og alle andre gode tips til, hvordan de selv kan lave for eksempel bi- og insekthoteller eller lave haven til et insektparadis. Til arrangementerne skal der blandt andet laves en række naturnære bi- og insekthoteller og andre insektvenlige tiltag på statens arealer.

- Vilde bier, mariehøns og edderkopper har brug for en hjælpende hånd. Hver en lille indsats kan gøre en forskel for naturen. Nu går vi forrest på statens arealer og laver 150 nye, naturnære hjem til insekter til 50 arrangementer og formidler, hvorfor insekter er vigtige, og hvad de betyder for os og for biodiversiteten. Målet er at få flere til at hjælpe med at passe på naturen. Alle danskere kan hjælpe til ved at så frø i haven, altankassen eller i krukkerne på terrassen eller ved at lave bi- og eller insekthoteller. Med indsatsen her klæder vi danskerne på til at komme godt i gang med at hjælpe de vilde insekter, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Alle danskere kan være med til arrangementerne og være med til at bygge et insekthotel, hvor bier og insekter kan få læ og ly både sommer og vinter. Et insekthotel kan blandt andet bestå af blottet jord, sten, sand eller bunker med tagrør, kvas, grene eller træ.

- Naturen er i tilbagegang, og vi mister arter i et alarmerende tempo. Ikke bare globalt, men også i Danmark. Naturen mangler plads, og vores insekter mangler levesteder. Det kræver selvfølgelig store naturtiltag at vende den udvikling. Men vi kan alle sammen selv være med til at gøre en lille forskel. Vores håb er, at vi med dette projekt kan få flere danskere til selv at gøre noget for vores trængte insekter, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.

I alt er der sat 300.000 kroner af til projektet, hvor Naturstyrelsen stiller arealer og ressourcepersoner til rådighed, men Danmarks Naturfredningsforening bidrager med viden.

Datoerne for arrangementerne rundt omkring i landet bliver meldt ud på Naturstyrelsen og Danmarks Naturfredningsforenings hjemmesider, når de er fastlagt.