Naturstyrelsen overtager formandskabet i europæisk skovnetværk

26-04-2019

Danmark overtager formandskabet for det europæisk skovnetværk INTEGRATE. Netværket har fokus på at sikre biodiversiteten i forvaltningen af de europæiske skove.

Å skærer sig gennem landskabet i urørt skov ved Gråsten. Foto: Per Fløng

Danmark bliver blandt de lande i Europa med mest statsskov med biodiversitet som hovedformål, når arealet af urørt og anden biodiversitetsskov bliver fordoblet på statens arealer i de kommende år.

Det er bemærket internationalt. Derfor er Naturstyrelsen blevet opfordret til at overtage formandsskabet i INTEGRATE fra Polen, med et ønske om, at Danmark deler sine erfaringer med udlægningen af skov til biodiversitetsformål og biodiversitetshensynene generelt i den naturnære skovdrift. På den baggrund overtog Naturstyrelsen formandsskabet i INTEGRATE på et møde i den polske by Toruń i sidste uge.  

- De danske statsskove har en relativt stor andel af skove til biodiversitetsformål. Ligesom vi gennem det sidste årti har arbejdet med at drive statsskovene naturnært, hvor biodiversitetshensyn også er en vigtig del. Så selvom vi er et lille skovland i en europæisk kontekst, har vi masser af erfaringer og viden at dele ud af. Derfor greb vi teten, da vi blev opfordret til at overtage formandskabet, siger direktør Peter Ilsøe, Naturstyrelsen.

Det danske formandskab betyder, at Naturstyrelsen i det kommende år vil være vært for europæiske arrangementer med fokus på biodiversitet både i den urørte og den naturnært drevne skov. Naturstyrelsen vil som vært invitere danske myndigheder, forskere og interesseorganisationer til at deltage i planlægningen af de faglige arrangementer. Arrangementerne vil tiltrække udenlandske faglige eksperter til Danmark med henblik på at udveksle viden og erfaringer om forvaltning af biodiversitet i skov.  

Naturstyrelsen er en del af netværket for at få adgang til en bredere europæisk videns- og erfaringsbase om praktisk forvaltning af biodiversitet i skov.

 

Yderligere oplysninger:

Kontorchef Mads Jensen, Naturstyrelsen, tlf. 41281406, e-mail: Obfuscated Email.