Nyt kæmpeshelter er klar til sommerens overnatninger

28-05-2019

Over 177.000 bookede en nat i naturen sidste år. Nu er der mulighed for at samle alle vennerne eller hele familien i et nyt stort bålshelter med plads til 30 personer med udsigt over Esrum Sø.

Bålshelter ved Esrum Sø.

Flere og flere tager soveposen under armen og folder den ud i et shelter i skoven. I 2018 bookede over 177.000 en overnatning på en af Naturstyrelsens store lejrpladser. Med lune forårsdage er det oplagt at overnatte i det fri og nu er der endnu en mulighed for unikke naturoplevelser.  

På lørdag den 1. juni kl. 11 indvier Naturstyrelsen og Esrum Borgerforening et nyt stort bålshelter ved Blå Port, i den nordlige ende af Gribskov ved Esrum Sø, hvor alle interesserede er velkomne.

Bålshelteret er mere end almindelig rummelig. Med cirka 30 sovepladser og indbyggede borde og bænke omkring ildstedet midt i shelteret, er der plads til hele familien, alle vennerne eller hvis skoler og foreninger skal på udflugt.

Det specielle ved det nye shelter er dels størrelsen og dets faciliteter, men absolut også beliggenheden i toppen af Esrum Sø. Man kan altså vågne op med søudsigt, fuglefløjt og mulighed for en dukkert i Esrum Sø fra den lille sandstrand, som man kan se fra sovepladserne.   

Partnerskab

- Vi er stolte over, at Esrum Sø og det nye kæmpestore shelter kan skabe rammerne for en masse naturoplevelser. Det er resultatet af et partnerskab mellem Naturstyrelsen Nordsjælland og Esrum Borgerforening. Allerede før byggeriet var helt færdigt, tilbragte første vandrere natten der, den lokale roklub og flere andre foreninger har spurgt til, hvornår det kan tages i brug. Det er dejligt, at interessen for at overnatte i skoven og få en morgendukkert i søen allerede er stor, siger skovrider Jens Bjerregaard Christensen fra Naturstyrelsen Nordsjælland. 

Shelteret skal bookes forud på udinaturen.dk, hvor man også kan booke alle de andre shelters på store lejrpladser i Naturstyrelsens skove.
Der åbnes for bookning efter indvielsen den 1. juni.

Esrum Borgerforening har finansieret og opført bålshelteret, mens Naturstyrelsen lægger areal til og etablerer faciliteter som eksempelvis grillsteder. Bålshelteret er skabt med inddragelse af flere fra lokalsamfundet, herunder Esrums borgere, lokale foreninger, banker og fonde.

Esrum Borgerforening fører løbende tilsyn med området, og får en årlig arbejdsdag på stedet, hvor shelter og omgivelser pudses af. Borgerforeningen kan booke shelteret forud og den lokale skole kan bruge det på faste tider til udeskoleaktiviteter. I den øvrige tid kan bålshelteret bruges af offentligheden. 

Fakta

  •                  Op til 30 sovepladser
  •                  1 bålstade under tag og 1 udendørs bålstade
  •                  1 primitivt komposttoilet
  •                  Cirka 60 meter til Esrum Sø
  •                  Sponsorer: Friluftrådet, LOA fonden, Nordea fonden og Peregrinus
  •                  Entreprenør: BÅLBYG
  •                  Bygherre: Esrum Borgerforening
  •                  Bookes gennem udinaturen.dk efter den 1. juni 2019 ved at søge på store lejrpladser.