Affald ved Fussing Sø

06-02-2020

Fridykkere fra UV jagtklubben Harpunen har foretaget en indsamling af affald fra bunden af Fussingø Sø omkring badepladsen. Her er et uddrag af deres beretning om indsatsen.

”Desværre fik vi to sygemeldinger på dagen. Så vi var kun 3 mand, der mødtes ved Fussingø Sø, hvor vi fik morgenmad og kaffe inden vi skulle i vandet.

Vandet er kun et par grader varmt på denne tid af året, så der skal gode dragter, handsker og sokker til. Vi havde netposer, som vi kunne have i hænderne imens vi svømmede rundt til, at samle ind i. Så kunne vi tømme de mindre netposer deri, når de blev fyldt op.

Vi har hver en bøje, der ligger på overfladen og som indikerer, at her er en dykker i vandet. Derudover kunne vi klikker vores netposer i bøjen, en sæk kunne ligge ovenpå.

Vi gik i vandet kl 09.40 og fokuserede vores søgen omkring badebroen og badestedet.  

Omkring badebroen var det mest tabte underbukser, badebukser og strømper. Mobiltelefon (gammel Erikson), solbriller og et par ølflasker. Glasskår fra ølflasker lå tæt på badebroen begravet i sandet. Alt affald omkring badebroen blev samlet ind. Vi udvidede søgningen og begyndte, at finde mange øl-flasker og dåser.  Stadig lå vi og søgte helt inde fra bredden og ud til ca. 2 meter. Vi fik hurtigt fyldt vores netposer og var inde og få dem tømt i sækken. Til sidst blev sækken fyldt og vi måtte op og have den tømt så vi kunne fortsætte. Vi fandt en trillebør på godt 1.5 m dybde, vi ved hvor den er og den må ligge til vi har en trailer med så vi kan fragte den til genbrugspladsen. Bildæk dukkede op, vi måtte trække på land.  

Vi gik op ad vandet kl. 12.30 der var kulden begyndt, at sætte ind. Så det var dejligt, at vi var blevet inviteret ind i saunaen ved badepladsen, hvor vi blev kogt ved 90 grader. Det blev da også til et par dukkert i søen J

Alt affald sorterede vi efterfølgende i klare affaldssække så det var nemt, at køre affaldet til genbrugspladsen i Langå.

Fangstrapport for 2 timer i søen.

77 hele ølflasker
En del glasskår fra ølflasker
23 dåser
Et krus af keramik
En masse hård plast der fyldte en hel affaldssæk
2 gamle jernstænger 1.5 m lange
Gamle el-ledninger
3 par underbukser/badebukser
6 strømper
Mobiltelefon, gammel Erikson
Solbriller
Bildæk
Dykkerbriller
Hårbånd 4 styk
Masse slikpapir

Hvis det er ok med Naturstyrelsen vil vi meget gerne ud igen i Fussingø Sø og samle ind. Der er mere at komme efter.     

De 3 fridykkere

Ivan, Vitaliy og Eik ”

Du kan finde fridykkernes videooptagelse fra indsamlingen her: https://harpunen.dk/

Du kan læse mere om badepladsen på frivillig gruppens hjemmeside: https://da-dk.facebook.com/pg/fuserne/posts/

 

Læs mere om Fussingø: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/fussingoe/