Naturen er et tag-selv-bord af julepynt

Varm op til 1. søndag i advent med en tur i naturen med hele familien. I statens skove og naturområder over hele landet kan du eksempelvis samle mos, kogler, bær og grene fra jorden. Det er også oplagt at mødes i det fri og lave julepynt sammen under åben himmel.

Er det allerede jul? Ikke helt, men hvis adventskransen skal være klar til søndag, er det den perfekte anledning til en skattejagt i naturen alene eller sammen med familie og venner.

I statens skove er der ekstra gode muligheder for at samle mos, bær, kogler og endda grangrene fra væltede træer, eller grene der ligger på jorden, ganske gratis. Her må du nemlig gå på opdagelse uden for stier og veje og fylde en hel posefuld.

- 2020 har været et helt særligt år, og coronakrisen betyder, at mange af os tilbringer endnu mere tid i naturen. Derfor er det oplagt at gå tur i vinterskoven og lede efter smukke og spændende ting til sin julepynt. Og du behøver ikke holde dig til de traditionelle kogler og mos. Hvis du for eksempel har samlet sten, kastanjer, muslinger eller tørrede blomster i løbet af året, kan du også skabe en dekoration af minder, der fortæller en god historie, siger Jes Aagaard, naturvejleder i Naturstyrelsen.

Du kan kende statsskovene på de røde træpæle med kongekronen, der står ved indgangen til skovene.

Det er også oplagt at bruge naturen som et udendørs rum, hvor man både kan samle ind til julebordet og lave alverdens julepynt sammen med coronavenlig afstand under åben himmel eller i en bålhytte.


Tjekliste: Forslag til ting, du kan samle

  •         Kogler af forskellige slags
  •         Bog og agern
  •         Bark
  •         Mos og lav - stjernemos er  fx flot i en dekoration
  •         Svampe
  •         Blade i alle farver
  •         Bær og æbler
  •         Fjer

 

Se detaljerede regler for indsamling og få mere inspiration til julepynt og andre aktiviteter: 
 Jul i naturen 

Adventskalender

På Naturstyrelsens facebookside laver vi en adventskalender målrettet børnefamilier med tips til, hvad man kan samle i vores fælles natur – og hvad man kan bruge det til.
Følg med her. 

Del et foto fra din bedste naturoplevelse i 2020

Har du også tilbragt mere tid i naturen i år?
Hver dag i december deler vi jeres bedste billeder på instagram fra et helt særligt år.
Brug hashtagget #udinaturen og del et foto fra din bedste vandretur, nat i naturen, solopgang, udsigt eller noget helt femte. 
Vi glæder os til at se jeres billeder! 
Naturstyrelsen på instagram