Uheld med kreaturerne i Mols Bjerge

26-08-2021

For en sikkerhed skyld flytter Naturstyrelsen de køer med kalve, som vurderes at have involveret i uheldet, til et areal uden besøgende.

Et ægtepar gik onsdag den 25. august tur i Mols Bjerge i en fold, hvor Naturstyrelsens kreaturer græsser. Parret havde deres to hunde med ind i folden, begge hunde var i snor. En af hundene slap ud af sin sele og begyndte at jage rundt med kalvene.

Køerne reagerer naturligt på dette ved at jage hunden væk. Hunden løber tilbage til parret efterfulgt af køerne, hvor de opdager parrets anden hund, som de angriber. Manden forsøger at skærme hunden mod køerne, men kommer til skade i forsøget på at redde hunden.

Manden har været til behandling på Randers Sygehus og blev udskrevet igen samme aften.

Hændelsen er ulykkelig og viser, at det er vigtigt, at man følger de gode råd, der er opsat ved indgange til Naturstyrelsens folde med dyr.

De involverede kreaturer virker rolige igen, men for en sikkerhed skyld flytter Naturstyrelsen de køer med kalve, som vurderes at have involveret i uheldet, til et areal, hvor der ikke kommer besøgende. Dette sker for at kunne observere dyrene efter episoden.

Læs mere om de generelle råd, når du færdes i folde med dyr