Stor interesse for grønne jobs

11-05-2021

2.142. Så mange ansøgninger har Naturstyrelsen modtaget til de 60 stillinger, der blev slået op i midten af april. De nye medarbejdere ansættes med midler fra regeringens grønne stimulipakke, og opgaven er at hjælpe styrelsens lokale enheder med at give vores fælles faciliteter et løft.

”Har du lyst til at prøve at arbejde med praktiske opgaver i naturen?”.

Sådan lød første linje i det jobopslag, som Naturstyrelsen sendte ud i midten af april i jagten på 60 nye kollegaer.

Naturstyrelsen er lige nu i gang med at ansætte de nye medarbejdere, som de kommende seks måneder skal være med til at give de statslige naturområder og faciliteter et tiltrængt ansigtsløft efter et coronaår med ekstra mange naturbrugere.

Overvældende interesse

På to uger er jobopslaget nået ud til over en kvart million på Facebook, og godt 15.000 har klikket sig frem til stillingsopslaget fra Facebook og LinkedIn.  

Naturstyrelsen har i alt modtaget hele 2.142 ansøgninger.

”Det er helt fantastisk, at der er så stor interesse – og at så mange har lyst til at trække i det grønne tøj og give en hjælpende hånd i naturen. Særligt fordi vores fælles natur – og faciliteterne derude – trænger til de ekstra hænder efter et corona-år, hvor endnu flere har fået øjnene op for de statslige naturperler i hele Danmark,” siger Mads Christensen, der er sekretariatschef i Naturstyrelsen.

Faciliteterne får et løft

Mens meget har været lukket i coronatiden, har naturen holdt åben for alle.

Det tilbud har rigtig mange danskere taget i mod. I 2020 så man på udvalgte tællere en klar stigning i antallet af besøgende sammenlignet med året før. Markant flere end ellers har altså fundet vej til stier, mountainbikespor og bålsteder i de statslige naturområder.

Shelters, madpakkehuse, stier og de øvrige faciliteter skal derfor have et corona-løft, og det er til den opgave, at man i april kunne søge de 60 stillinger hos Naturstyrelsens enheder.

”Det er ikke hver dag, at vi søger så mange nye kollegaer på samme tid, så det er i sig selv lidt vildt. Men derudover er det også både vildt og skønt at modtage så mange gode, kvalificerede og motiverede ansøgninger – for det vidner om, at der er rigtig mange dygtige folk, der gerne vil arbejde hos os i Naturstyrelsen – og det er vi enormt glade for, selvom vi også er kede af, at vi ikke kan tilbyde alle ansøgerne en plads på holdet,” siger Mads Christensen.  

Opgaverne kommer til at afspejle, hvad der er behov for hos Naturstyrelsens 16 lokale enheder, der lige nu er i fuld gang med at indkalde kandidater og afholde samtaler. Enhederne kan glæde sig til at byde 3-4 nye kollegaer velkommen til juni/juli og seks måneder frem.

Stimulipakke ligger bag

De 60 nye ansættelser sker i forbindelse med den aftale om stimuli og grøn genopretning, som regeringen har indgået med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet.

I aftalen er der afsat 30 millioner til Naturstyrelsen, som nu kan sikre både flere hænder og materiel til at give naturen og faciliteterne i de statslige naturområder en overhaling.

De nye medarbejdere skal primært hjælpe med at ordne friluftsfaciliteter, og derudover kan de komme til at arbejde med både naturpleje og fremme af biodiversiteten.

 

For yderligere oplysninger kontakt sekretariatschef Mads Christensen på tlf. +45 26 15 93 50 eller mail Obfuscated Email

 

Læs mere om den politiske aftale om grøn stimuli og genopretning

Læs mere om at arbejde i Naturstyrelsen

 

Fordeling af ansøgninger på lokale enheder:

Blaavandshuk

115

Bornholm

110

Fyn

263

Himmerland

219

Hovedstaden

491

Kronjylland

252

Midtsjælland

373

Nordsjælland

362

Storstrøm

232

Søhøjlandet

273

Sønderjylland

148

Thy

140

Trekantsområdet

205

Vadehavet

119

Vestjylland

144

Vendsyssel

242


*
Summen giver mere end 2142, fordi mange kandidater har søgt på flere enheder.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.