Kom med til konference om havspejlsstigningernes betydning for kystnaturen

06-10-2021

Klimaforandringerne fører til markante havspejlsstigninger. Man har længe arbejdet på at finde løsninger for at sikre både byer og infrastruktur i kystzonen. Men hvad med naturen? Onsdag den 10. november kan du komme med til Natur- og Klimakonference, der igennem en række faglige indlæg tager fat på emnet.

Billede af strandeng

Er du nysgerrig på havspejlsstigningernes betydning for kystnaturen?

Så kan du komme med til Natur- og Klimakonference den 10. november, hvor programmet er fuld af spændende faglige oplæg om netop natur og klima. 

Du kan bl.a. høre oplæg fra Kystdirektoratet, Naturstyrelsen, COWI, SDU og Middelfart Kommune. 

I løbet af dagen bliver du taget gennem både IPCC-rapport, klimatilpasning ved kysterne, havspejlsstigninger, strandenge og meget andet.

Se programmet her.

Konferencen er arrangeret af Naturstyrelsen, COWI, Syddansk Universitet og er støttet af 15. Juni Fonden og AAGE V. JENSENS FOND. 

Klimaforandringerne påvirker kystnaturen

Klimaforandringerne fører til markante havspejlsstigninger. Man har længe arbejdet på at finde løsninger for at sikre både byer og infrastruktur i kystzonen. Men hvad med naturen?

På Natur- og Klimakonferencen vil COWI og SDU præsentere hovedresultaterne fra en dugfrisk, national analyse af havspejlsstigningernes konsekvenser for Danmarks natur og biodiversitet. Og der vil blive zoomet ind på spørgsmål som:

Hvad kan vi miste?
Hvad betyder det for vore internationale forpligtelser?
Og kan vi gøre noget ved det?

 

Mød kystnaturens aktører og myndigheder

Konferencens rammer sættes af en række indlæg fra nogle af kystnaturens primære aktører og myndigheder, som vil fortælle om konkrete, højrelevante projekter samt krav, forventninger, udfordringer og muligheder for forvaltning af natur i kystzonen.

Dagen vil således sætte fokus på 'den glemte natur' i den danske klimadebat – og søge svar på, hvordan vi kan få plads til naturhensyn i den skærpede kamp om værdierne langs kysterne.

 

Praktik og tilmelding

Konferencen holdes på Comwell Rebild Bakker onsdag den 10. november 2021 kl. 09 – 16.00. Læs mere om konference og se programmet her.


Tilmeldingsfristen er den 29. oktober 2021. Det koster 450 kr. at deltage. Tilmeld dig her.

 

Kontakt

Søger du øvrige praktiske oplysninger kan du henvende dig til Naturstyrelsen Himmerland på tlf. 20 14 48 93.

Ved pressehenvendelser kontakt Naturstyrelsens pressetelefon på tlf. 72 54 30 04.

 

Logoer fra COWI, 15. juni fonden, Aage V. Jensens Fond, ADU, Naturstyrelsen og Kystdirektoratet

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.