Azteker spejderne i Holeby skyder anden etape af Holeby Folkeskov i gang

20-09-2021

Aztekerspejdernes yngste medlemmer hjalp på deres gruppemøde Naturstyrelsen Storstrøm med at plante de træer, som tidligere på ugen havde dekoreret borgermødet om Holeby Folkeskov.

Spejdere med træ
Azteker spejderne ved en nyplantet eg

Hermed er anden etape af Holeby Folkeskov på fineste vis skudt i gang af nogle af dem som vil få glæde af den nye skov og mulighed for at følge skovens udvikling de næste mange år.

Borgermødet blev afholdt den 1. september og det var en skøn dag hvor kun kalenderen afslørede at det var årets første efterårsdag – og så måske den varme saft J Naturstyrelsen var glade for det store fremmøde og syntes det var en vellykket dag. Forstfuldmægtig Helge Frost udtaler: "Tak til de mange der deltog på borgermødet om Holeby Folkeskov. Vi fik rigtig mange gode input og ønsker til udformningen af den nye skov og også værdifuld information om naturperler og potentiale i den allerede eksisterende del af skoven. Nu glæder vi os til at samle alle brikkerne og lave den færdige plan for skoven. Vi håber på at plante de nye træer allerede i slutningen af året og derefter at etablere skovens øvrige faciliteter i løbet af første halvår af 2022."

Planen for Holeby Folkeskov vil blive lagt på Naturstyrelsen Storstrøms hjemmeside til høring i løbet af september eller oktober måned. På borgermødet kom der også spørgsmål til planerne for Skovagergård, og Naturstyrelsen  kan oplyse at gården fra den 15. september nu er overgået til Lolland Kommune.

Else Lerstrup Pedersen

Biolog
Storstrøm