Kursus: Tag psykisk sårbare borgere med ud i naturen

14-10-2022

Medarbejdere i kommuner og frivillige i hele landet kan blive klædt på til at lave ture i naturen for psykisk sårbare i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og SIND – Landforeningen for psykisk sundhed. Næste kursus finder sted i Region Hovedstaden den 7. november på Naturcenter Amager.

I september var der kursus i Rold Skov for medarbejdere i kommuner og frivillige i Region Midtjylland

En knasende gåtur igennem efterårsblade eller et par minutter med lukkede øjne, hvor du lytter til vinden i trækronerne.

Enkle oplevelser, der kan give ro og lindring hos psykisk sårbare, og som er i gang med at blive udbredt til hele landet.

SIND – Landforeningen for psykisk sundhed - inviterer i samarbejde med Naturstyrelsen medarbejdere i kommuner og frivillige til at blive både mentalt og praktisk klædt på til at lave ture i naturen for psykisk sårbare. 

Næste kursus finder sted den 7. november i Region Hovedstaden på Naturcenter Amager. I løbet af 2023 er der kurser i Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Sjælland.

Kurset er en del af projektet ”Adgang til sol og vind styrker krop og sind”, hvis formål er at gøre naturen mere tilgængelig for borgere med psykiske vanskeligheder. Ud over kurset får deltagere i projektet mulighed for at få understøttelse til at lave ture i naturen for målgruppen i form af en grejpakke, mulighed for at være en del af et netværk for naturtilbud, tilskud til transport m.m.

Det er gratis at deltage i kurserne. Læs mere om projektet på SINDs hjemmeside

Er du interesseret i at deltage eller har du spørgsmål, så skriv til Obfuscated Email

 

Projektet er finansieret af Miljøministeriet og Det Obelske Familiefond.

 

Billeder fra første kursus i Region Nordjylland, Rold Skov september 2022