Soldaterskoven

19-12-2008

Vandretursfolder nr. 127

Soldaterskoven er en ung skov. De første træer er plantet mellem 1. og 2. verdenskrig. Under 1. verdenskrig var området hjemsted for ”6. Marine-Luftschiff Detachement Tondern”, der var en af det tyske kejserriges store marine luftskibsbaser.

Naturstyrelsen overtog Soldaterskoven i januar 2003. Soldaterskoven, Nørreskoven og Hydroskoven er siden da lagt sammen, og det har skabt et rekreativt skovområde med direkte forbindelse fra  beboelsesområderne i Tønder.

 

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
I en del af Soldaterskoven er der anlagt en sti, så både synshæmmede og kørestolsbrugere kan få adgang til naturoplevelser på en tryg måde. Synshæmmede kan få læs folderens tekst på ved hjælp af www.adgangforalle.dk .


Udgivet af Naturstyrelsen, 2008. Må citeres mod kildeangivelse. Trykt udgave kan fås gratis på biblioteker og turistbureauer, samt ved henvendelse til Miljøministeriet .

Hent folder

Naturguider

Find inspiration i vores naturguider til at tage ud og opleve Danmarks mangfoldige natur.

Ture i private skove

Dansk Skovforening udgiver foldere med vandreture i skove, som ejes af private, kommuner og stiftelser. I private skove må du færdes på veje og stier fra kl. 6 til solnedgang. Husk, at hunde altid skal føres i snor.
Folderne med ture i private skove er udgivet med støtte fra Naturstyrelsen. Find dem på 
Dansk Skovforenings hjemmeside