Forpagtningen udbydes af:
Naturstyrelsen Midtsjælland Kontaktperson: Carsten Poulsen |
1. Beskrivelse af forpagtningen
Arealet er et græs- og naturareal i Sonnerup skov ved Lumsås; jf. kortet i bilag 1
Kontraktens løbetid er 1. januar 2025 – 31. december 2029 med mulighed for forlængelse med yderligere 5 år, hvis begge parter ønsker dette
Arealet er ca. 18,5 ha fordelt på to folde i markblok nr. 660204-40, 660204-52 og uden for markblok
Der er september 2024 ansøgt nye tilsagn af typen Pleje af græs- og naturarealer på i alt 17,17 ha. Det må i forbindelse med tilbud på forpagtningen lægges til grund, at denne ansøgning imødekommes fuldt ud. Se nærmere i § 9 i kontraktudkastet om de ansøgte tilsagn
Arealet skal afgræsses af kvæg og/eller heste. Se yderligere herom i kontraktudkastet; bilag 2.
NB forhold vedr. PFAS nedenforDer er ikke skygge i form af træer eller læskur i den nordlige fold, og det anses ikke for muligt at etablere skygge i form af træer, læskur eller lignende på arealet, som kan opfylde kravene for skygge til kvæg af malkekvægrace eller krydsningsdyr (50 % malkekvægsrace eller derover) i varme perioder.
Derfor må der ikke gå kvæg af malkekvægrace eller krydsningsdyr (over 50 % malkekvægsrace eller derover) i den nordlige foldArealet må afgræsses i perioden 15. april – 15. november under forudsætning af, at de vejrmæssige forhold ikke gør afgræsningen uhensigtsmæssig i forhold til dyrevelfærd eller de naturmæssige hensyn
Der må ikke tilskudsfodres på arealet
Folden er indhegnet med 2-trådet hegn tilsluttet 230V spændingsgiver. Hegnet overdrages i funktionsduelig stand til forpagteren, som har ansvaret for vedligeholdelse af hegnet i forpagtningsperioden
Der er opsat drikketrug tilsluttet vandværksvand i begge folde
Arealet må ikke gødes eller kalkes, og der må ikke anvendes pesticider.
• Der må ikke foretages jordbearbejdning eller såning.
• Der må ikke tages slæt, og der må ikke foretages maskinel slåning/brakpudsningDer er offentlig adgang til området. Bortforpagter vedligeholder stier og klaplåger
Yderligere information om vilkår kan findes i kontraktudkastet; bilag 2
Vedr. PFAS: Foder fra arealet anses for forurenet med PFAS for så vidt angår fødevareproducerende kvæg iht. Bekendtgørelse nr. 1386 af 29/11/2023 om per- og polyfluoralkylstoffer (PFAS) i kvæg og får, idet der ved stikprøver taget i november/december 2022 blev konstateret PFAS-koncentrationer over indikatorværdierne herfor, og da forurening ikke siden er afkræftet ved blod- eller kødprøver fra dyr, der har indtaget foder og vand fra arealet. Forurening er ikke siden blevet undersøgt ved blod- eller kødprøver fra dyr, der har indtaget foder fra arealet
Arealet må græsses med heste uden særlige restriktioner.
Arealet må afgræsses af kvæg efter nedenstående retningslinjer.
Da hele eller dele af arealet er Natura 2000-område, §3-område og omfattet af tilsagn om tilskud til pleje af græs- og naturarealer kan der søges om tilladelse til at græsse arealet med kvæg, hvorved dyrene, deres afkom og animalske produkter fra disse ikke vil kunne anvendes som fødevarer, medmindre det kan dokumenteres ved blodprøve, at dyret/dyrene ikke udgør en risiko for fødevaresikkerheden jf. Bekendtgørelse nr. 1385 af 29/11/2023 om tilladelse til afgræsning af forurenede områder med særlige naturbeskyttelseshensyn.
Hvis arealet ønskes afgræsset med kvæg, skal der opnås tilladelse til græsning med kvæg i overensstemmelse med Bekendtgørelse nr. 1385 af 29/11/2023 om tilladelse til afgræsning af forurenede områder med særlige naturbeskyttelseshensyn.
Anmodning om tilladelse til græsning af forurenede områder med særlige naturbeskyttelseshensyn, skal indsendes til Fødevarestyrelsen senest 30 dage inden, at dyrene skal anvendes til græsning af det forurenede område. Kopi af tilladelsen skal sendes til bortforpagter inden udbinding af dyrene.
Forpagter/Dyreholder kan kontakte Fødevarestyrelsen, Kemi og Fødevarekvalitet: 29@fvst.dk, såfremt forpagter/dyreholder har spørgsmål til PFAS og græsning.
2. Afgivelse af tilbud
Naturstyrelsen ønsker tilbud på forpagtning for ovenstående arealer på de vilkår, der er beskrevet i kontraktudkastet, jf. bilag 2. Hvis du ønsker at afgive et tilbud, skal det ske via tilbudsblanketten, jf. bilag 4.
Den pris, du angiver på tilbudsblanketten skal være den samlede årlige pris ekskl. moms for det udbudte areal.
Du skal være opmærksom på, at prisen reguleres årligt med nettoprisindekset for januar måned i opkrævningsåret.
På tilbudsblanketten skal du klart og entydigt angive, hvilken fysisk eller juridisk person der er tilbudsgiver og dermed ansvarlig over for ordregiver.
Tilbudsblanketten med tilhørende bilag skal være skrevet på dansk.
Tilbudsblanketten skal sendes på mail til msj@nst.dk.
Når du sender dit tilbud, skal du navngive mailen med ”Tilbud på forpagtning Skovlyngen” i emnefeltet.
Naturstyrelsen gør opmærksom på, at dyrkningsbegrænsninger og andre særlige forhold i forpagtningskontrakten kan have betydning for dine muligheder for at opnå tilskud til arealerne. Såfremt du planlægger at søge tilskud, herunder grundbetaling, bærer du alene ansvaret for, at støttebetingelserne kan opfyldes. Du opfordres til at undersøge betingelserne for de relevante støtteordninger, og hvorvidt disse kan opfyldes på de forpagtede arealer med de anførte dyrkningsbegrænsninger, evt. med bistand fra din egen rådgiver.
3. Frist for afgivelse af tilbud
Du skal sende tilbudsblanketten, så den er modtaget i Naturstyrelsen på mailadresse msj@nst.dk. senest d. 24. oktober 2024 kl. 13:00. Tilbud modtaget efter dette tidspunkt vil ikke blive taget i betragtning.
Når du har afgivet dit tilbud, er du forpligtet til at vedstå det i 30 kalenderdage fra tilbudsfristens udløb, dog kun indtil der er indgået kontrakt. Hvis Naturstyrelsen accepterer dit tilbud i vedståelsesperioden, er du derfor forpligtet til at skrive under på kontrakten. Efter du har underskrevet kontrakten, kan du kun træde ud af den i forhold til kontraktens bestemmelser om opsigelse.
De tilbud, der modtages rettidigt, vil blive åbnet umiddelbart efter tilbudsfristens udløb. Du har som tilbudsgiver ikke adgang til at overvære åbningen af tilbud.
4. Forbehold
Hvis du i dit tilbud har taget væsentlige forbehold for grundlæggende elementer i udbudsmaterialet, kan det medføre, at Naturstyrelsen ikke tager dit tilbud i betragtning. Grundlæggende elementer kan eksempelvis være forbehold vedr. pris, tidsfrister mm. Naturstyrelsen er dog berettiget til at afvise ethvert tilbud med forbehold uanset forbeholdets karakter.
Du skal underskrive tro- og loveerklæringen jf. bilag 5, og indsende den sammen med din tilbudsblanket.
Hvis du ikke skriver under på erklæringen, eller du er dømt for grovere overtrædelser af dyreværnsloven, og overtrædelsen efter et konkret skøn kan vurderes at have relevans for din varetagelse af den udbudte kontrakt, så kan Naturstyrelsen afvise dit tilbud. Det samme gælder, hvis Naturstyrelsen er vidende om, at du tidligere har misligholdt en forpagtnings- eller græsningskontrakt med Naturstyrelsen.
5. Vurdering af tilbud
Naturstyrelsen vælger at indgå en aftale med den, der giver det højeste tilbud.
6. Kontraktgrundlag
Der indgås aftale om forpagtningen/græsningen på baggrund af kontraktudkastet, jf. bilag 2.
7. Annullation
Naturstyrelsen forbeholder sig ret til at annullere det samlede udbud, eller udbuddet for de enkelte delarealer indtil udbudsforretningen er afsluttet med endelig indgåelse af kontrakt, såfremt der foreligger en ikke-usaglig begrundelse herfor.
8. Tidsplan
3. oktober 2024 | Offentliggørelse af udbudsmateriale |
24. oktober 2024 kl. 13:00 | Frist for modtagelse af tilbud |
Uge 43 | Forventet ordretildeling |
Uge 44 | Forventet kontraktindgåelse |
1. januar 2025 | Kontrakten træder i kraft |
9. Spørgsmål og rettelser
Hvis du har spørgsmål eller forslag til rettelser til udbudsmaterialet, kan du kontakte ordregiver som anført øverst i annoncen.