Shelterpladsen, der ligger i et smukt naturområde ved Lodbjerg Fyr og i læ for vestenvinden, er en flittigt brugt lejrplads. Med adgang til toilet og madpakkehus er faciliteterne gode, og det er samtidigt muligt at besøge fyrtårnet og den lille udstilling om fyrfaldne fugle. Derfor har Naturstyrelsen Thy og Nationalpark Thy i fællesskab besluttet at opgradere pladsen.
Der bygges to nye enkelt-shelters med plads til ca. 5 personer i hver – og mulighed for at sidde i læ på tre sider. Herudover bygges en gruppe-shelter med plads til ca. 30 overnattende. Det nuværende shelter på pladsen trænger til renovering, og vil efter en grundig istandsættelse blive genplaceret et andet sted.
Ditte Svendsen, der er skovrider i Naturstyrelsen Thy, forklarer:
Shelterpladsen fungerer super godt som udgangspunkt for den meget populære vandrerute ”Vestkyststien” eller som et stop på turen. Især om sommeren oplever vi mange gæster på pladsen – både i shelter og telt. Derfor synes vi, at det giver god mening at tilbyde opgraderede overnatningsfaciliteter lige præcis her.
Torben Juul-Olsen, der er bestyrelsesformand i Nationalpark Thy:
Vi bygger det store gruppe-shelter netop ved Lodbjerg Fyr, for at give skoleklasser og andre større grupper mulighed for at få en helt særlig naturoplevelse sammen. Med placeringen på Lodbjerg Fyr er det muligt at få en bid kulturhistorie med fra fyrtårnet og udstillingen, når man overnatter her. Samtidig kan historien omkring sandflugt mærkes på nærmeste hold og det storslåede og spektakulære klitlandskab, som Nationalpark Thy er kendt for, er ganske tæt ved. Derfor tænker vi, at det er oplagt at give netop denne plads et stort løft.
De to enkelt-shelters bygges af en lille gruppe frivillige håndværkere, der er tilknyttet Lodbjerg Fyr. Gruppen har brugt sidste år på at restaurere det tidligere hønsehus, som nu fremstår som et hyggeligt sted at spise sin madpakke, tænde op i brændeovnen og låne en rygsæk med ud på opdagelser i Nationalpark Thy.
Vi ved, at de kan deres håndværks-kram, og vi er taknemmelige over, at de frivillige håndværkere har budt ind på opgaven med at bygge de to små shelters,
tilføjer Else Østergaard Andersen. Gruppeshelteren bliver bygget af JKA Tømrer. Shelterne forventes at stå færdig i løbet af sommeren. Gruppeshelteret vil kunne bookes af større grupper som f.eks. institutioner og skoler via Naturstyrelsens online bookingsystem.
Byggeriet af enkeltshelters påbegyndes i dag imens gruppeshelteren påbegyndes efter sommerferien. Shelterne vil forventeligt stå klar 4-6 uger efter byggeriets påbegyndelse.