Christianshøjkroen og Kyllingemoderen får nye forpagtere

Nikolaj Jeppesen og Sofie Edlev Nielsen har vundet forpagtningen af Christianshøjkroen i Almindingen. Forpagterparret lægger op til at skabe mere liv i kroen, forsamlingshuset Kyllingemoderen og området omkring.

Nikolaj Jeppesen og Sofie Edlev Nielsen er nye forpagtere af Christianshøjkroen og Kyllingemoderen. Foto: Naturstyrelsen.

Nyt forretningseventyr

De to nye forpagtere vandt med et forretningskoncept der satser på økologi, lokale råvarer og et menukort der kan favne alt fra børnefamilier til forretningsmiddage.

"Nikolaj og Sofie kom til os med et rigtig fornuftigt krokoncept, der både tilgodeser turister og bornholmere. Og så var vi glade for, at de havde øje for de muligheder, der ligger i at drive det historiske forsamlingshus Kyllingemoderen og for at de ville skabe mere liv i det unikke kultur- og naturområde, som Christianshøj og Jomfrubjerget er,"

siger skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen Bornholm.

Forpagterparret lægger blandt andet op til at udvikle arrangementer, picnics og guidede skovture i området, og at opbygge faciliteter til møder og konferencer. Men i 2023 kommer de til at koncentrere sig om, at få gang i kroen, og at understøtte de arrangementer, der foregår i Kyllingemoderen, herunder Bornholms Sommerrevy. De er gået i gang med at forny og klargøre kroens lokaler, og åbner, så snart alt står klar. I 2023 vil kroen være åben tirsdag til søndag i sommermånederne. Efter sommeren vil der være brunch, frokost og kage i weekender samt i efterårsferien.

"Vi er stolte af, at få lov til at drive et så unikt og betagende sted, og ikke mindst at tage arven op efter et sted med så fine traditioner for bespisning og arrangementer. For Sofies vedkommende også arven fra hendes oldefar, Johannes Lyngby, der drev Hotel Jomfrubjerget og fik bygget Kyllingemoderen i 1929,"

siger Nikolaj Jeppesen.

Nikolaj Jeppesen har en fortid som kok, restauratør, køkkenchef og projektkoordinator. Han har senest været daglig leder af det kommunale tilbud Plantagen i Svaneke. Sofie Edlev Nielsen er lærer på Paradisbakkeskolen men har også erfaring fra cafebranchen og fra butikken Helsporten i Nexø. De bor i dag i Nexø, men vil flytte ind i lejligheden på Kroens overetage i forbindelse med at de overtager forpagtningen.

Kontakt og booking af Kyllingemoderen

Ønsker man kontakt til de nye forpagter, eksempelvis i forbindelse med arrangementer og booking af Kyllingemoderen, kan det ske via telefon 27 12 29 75.