Naturstyrelsen fjerner selvbyggerhule

I den sydøstlige ende af Tokkekøb Hegn er der i løbet af de sidste næsten 8 år vokset en hule frem sten for sten og gren for gren. Hulen er efterhånden blevet et populært udflugtsmål for børnehaver, spejdere og børnefamilier, ligesom mange af skovens brugere ofte lige lægger turen forbi for at se, om der er sket nyt.

Selvbygger Thierry Frey og forstfuldmægtig Charlotte Mølgaard foran hulen.

Hulen er blevet bygget af Thierry Frey af sten, jord og store grene, som han alt sammen har fundet i skovbunden, og møjsommeligt slæbt eller båret hen til hulen, der gennem årene har udviklet sig mere og mere i retning af en shelter med overdækning, der indbyder til en overnatning. Det har han gjort med Naturstyrelsens accept.

Efterhånden som hulen har vokset sig stor, er det nu ikke længere med 100 % sikkerhed, at man kan tage ophold inde i hytten. Derfor har Naturstyrelsen og Thierry Frey i samråd besluttet at fjerne den overdækkede del af hulen, for det er meget vigtigt, at der er styr på konstruktionens holdbarhed og brandsikkerhed.

Forstfuldmægtig Charlotte Mølgaard fra Naturstyrelsen fortæller, ”I Naturstyrelsen er vi klar over, at mange vil savne stedet, og vi er blevet fortalt, at stedet også skulle huse blandt andet trolde og hekse, Derfor har vi aftalt, at stensætningen uden for hytten bliver stående, så der stadig er et udflugtsmål for mennesker og et hjem for skovens fantasivæsener.”

”Jeg har haft så mange gode oplevelser her i skoven. Stedet her, mit arbejde med at bygge shelteren, snakken med alle dem, der er kommet forbi og de store naturoplevelser har alt sammen givet mig noget særligt” fortæller bygmesteren Thierry Frey, som fortsætter ”men når det er sagt, så synes jeg efterhånden, det var blevet en stor mundfuld at holde øje med stedet, så det passer mig faktisk godt, at vi nu nøjes med stensætningen, så der ikke er nogen brandfare”.

Naturstyrelsen vil fjerne hulen i slutningen af denne måned og vil i stedet opgradere den primitive lejrplads, som ligger nabo til hytten med et bålsted. Så der bliver altså stadig en mulighed for en pause for Thierry og andre besøgende i skoven.