Nye sheltere i Nyvang med særlig hensyn til kørestolsbrugere

Naturstyrelsen har i skoven Nyvang, en del af Farumskovende, mellem Farum og Ganløse opført i alt 4 sheltere til overnatning samt et primitivt multtoilet.

Naturstyrelsen har i skoven Nyvang, en del af Farumskovende, mellem Farum og Ganløse opført i alt 4 sheltere til overnatning samt et primitivt multtoilet.


På en klar nat har de nye shelter mange flere stjerner end selv de fineste Hilton hoteller. Men er også mulighed for at få en unik oplevelse af naturen om natten.

”De nye overnatningsmuligheder er opført ved en tidligere grusgrav, der er et populært udflugtsmål for børnehaver, spejdergrupper og besøgende i skoven. Her kan børnene suse op og ned af skråningerne, hele familien kan gå på opdagelse i skoven og mødes ved bålstedet, fortæller Forstfuldmægtig Charlotte Mølgaard

I grusgraven er der etableret en lejrplads med tre sheltere rundt om et fælles bålsted med bord-bænke. Lejrpladsen kan bookes via udinaturen.dk og er målrettet større grupper som spejdere eller skoleklasser. Lejrpladsen er lavet tilgængelig for kørestole og det samme er det primitive multtoilet, der er etableret i nærheden.

Familier eller vennegrupper som ønsker at overnatte i naturen kan bruge den enlige shelter, som ligger med udsigt over grusgraven, her er der også bålsted og bord-bænke. Denne shelter kan ikke bookes.

En bunke med store sten er nu forvandlet til en stenslange, som kan bruges af børn og barnlige sjæle til balancegang.

”Vi kan i Naturstyrelsen allerede nu, mærke en stor søgning til de populære lejrpladser, som ligger nær busstoppested, parkeringsplads og Mølleåstien”, slutter Charlotte Mølgaard.


Naturstyrelsen glæder sig over, at der nu er flere muligheder for at alle kan få adgang til naturen og til at opleve fuglesang og bålstemning.

Lejrpladsen i Nyvang er et godt udgangspunkt for en tur i Farumskovene, som man kan læse mere om på Farumskove naturguide siderne.