Invitation til møde om naturen i Vester Thorup Klitplantage

Naturstyrelsen Thy vil gerne invitere dig til en skovvandring og workshop med fokus på naturgenopretning i områder, hvor dele af plantagen er blevet udlagt til urørt skov.

I forbindelse med naturgenopretningen, der skal fremme en mere robust og artsrig natur har vi brug for dine input og lokale perspektiver på området. 

Det, der sker i vores fælles skov, kan have direkte relevans for dig/jer og for alle, der deler din/jeres forbindelse med skoven i Vester Thorup Klitplantage.

I Hanherred er flere af de statslige skovområder blevet udlagt som urørt skov med fokus på at øge biodiversiteten og bevare skovens naturlige indhold. I de kommende år vil nogle skove, hvor der tidligere er blevet produceret træ, blive konverteret til urørt skov, og der vil blive udarbejdet forvaltningsplaner for området. Disse planer vil blive sendt i offentlig høring, så naboer og andre interessenter kan komme med deres kommentarer.

Men allerede nu har I mulighed for at give input til forvaltningsplanerne ved at deltage i skovvandringen og workshoppen. For Naturstyrelsen Thy er tidlig involvering og åben dialog med skovens brugere en vigtig del af processen – så vi derved kan øge biodiversiteten i statsskovene, mens vi samtidig imødekommer friluftsinteresser.

Tilmelding er ikke nødvendig, og alle er velkomne til at deltage.

Skovvandringen inkluderer en gåtur på ca. 2 km, så husk at have solidt fodtøj på. Gåturen vil både foregå på grusbelagte veje og i skovbunden. Efter gåturen vil der afholdes en workshop om græsning og skovningstiltag i urørt skov med fællesspisning. Du kan vælge enten at deltage i hele programmet – eller bare noget af det. 

Uanset om du er nabo, lodsejer, skovforvalter, embedsmand, forretningsmand, friluftsentusiast, besøgende eller noget helt ottende, håber vi at I vil komme med input – så I kan være med til at sikre et spændende og robust skovbillede i Hanherred. 

 

Praktisk information:

Dato: Lørdag d. 24. august kl. 10:00 – 12:30


Skovvandringen inkluderer en gåtur på ca. 2 km, så husk at have solidt fodtøj på. Gåturen vil både foregå på grusbelagte veje og i skovbunden. 

Efter gåturen vil der afholdes en workshop om græsning og skovningstiltag i urørt skov med fællesspisning.

Du kan vælge enten at deltage i hele programmet – eller bare noget af det. 

Adresse: Parkering ved P-plads ved Vester Thorup Strandvej og Mårstien. Se efter de røde flag.


Tidsplan:

10:00 Velkommen

10:15 Skovvandring

11:15 Workshop og fællesspisning

12:30 Afslutning og tak for i dag


Tilgængelighed:

Størstedelen af ruten er egnet til kørestol, men der er stejlt og tilgroet på nogle strækninger. Der vil være en alternativ rute til det sted, hvor workshoppen afholdes.