Afbrænding på Melby Overdrev

Naturstyrelsen afbrænder hvert år, hvis det er muligt, mindre stykker af Melby Overdrev, for at forny lyngen og bevare heden lysåben.

Inden for de næste 14 dage, når vejret tillader det, vil du derfor måske se flammer på Melby Overdrev. Der er branddaskere, vand og erfarne folk på stedet til at styre slagets gang.

”Når lyngen bliver omkring 25 år gammel, blomstrer den kun i de yderste spidser og der kan komme lys ned til jordbunden, så græsser og træer kan spire og indtage området. Når vi brænder toppen af lyngen, så skyder den nedefra og kan igen lukke af for andre planter, der ellers vil overtage området,” siger Skovfoged Mikkel Bornø Clausen, der står for plejen af Melby Overdrev.

”Vi brænder i marts, hvor der endnu ikke kravler alt for mange dyr rundt i lyngen. Efter 1. april er det ikke lovligt at brænde af på heden.”

Naturstyrelsen vil også brænde mindre lysåbne områder i Tisvilde Hegn af. Her er det primært de områder, hvor den store stride græs Bjergrørhvene vokser, der bliver brændt af og det kan ske frem til 1. maj. ” Bjergrørhvene er en høj tæppedannende græs, som kan lukke de fleste andre planter ude, derfor prøver vi at holde den nede, så vi kan få en større artsrigdom,” fortæller Mikkel Bornø.

Henvendelser om afbrændingen ring til skovfoged Mikkel Bornø Clausen: 23 21 53 38