Gå på opdagelse efter dyrespor

En snedækket - eller våd - skovbund afslører dyrenes færden i skoven.

Harespor i sneen. Foto: Ole Malling Det kan være svært at se de store dyr i skoven. De bliver let skræmt - og en del af dem er mest aktive om natten. Men vinterens enten fugtige, bare jord eller snedækkede skovbund afslører dyrenes færden i skoven.

Er der faldet ny sne, er det selvfølgelig lettest at se spor, men ellers skal du finde et sted, hvor jorden er blød. Kig f.eks. ved en bæk eller en skovsø, hvor dyrene kommer for at drikke.

Det første, du skal lære, er at genkende hvilket dyr, der har sat aftryk. Og skoven er fuld af spændende spor efter dyr.

Klik nedenfor - der har vi en god guide fra skoven-i-skolen til at identificere dyrespor. Guiden kan du printe ud og tage med, når du skal på sporjagt i skoven.

Guide til dyrefodspor (pdf)

Sporene fortæller om dyrenes liv

Når du er blevet god til at finde og genkende dyrenes fodspor, kan du også begynde at kigge efter andre spor. Det kan være ædespor, gnidespor eller afføring. Sporene fortæller en masse om, hvordan dyrene lever, og hvad de har lavet – hvis altså du kan tyde dem.
Læs mere om ædespor

Besøg enten din lokale naturskole, eller tag på tur med en naturvejleder, hvis du vil lære mere om spor. Læs mere om Naturvejledning

Mere om dyrespor

Vejledning til at lave gipsafstøbninger af dyrespor fra skoven-i-skolen

Fotos af forskellige dyrespor fra Vestrehus Naturskole