Aktiviteter i Danstrup Hegn

I Danstrup-Krogenberg Hegn kan du gå på opdagelse i den afvekslende natur med stejle bakker, stemningsfulde søer og mange vådområder med karakteristiske planter. Vil du have pulsen op, kan du prøve din kondi af på et 15 km langt mtb-spor.

Udforsk skoven til fods eller på hjul

Danstrup-Krogenberg Hegn byder på fine naturoplevelser i en klassisk nordsjællandsk skov med bøg, eg, rødgran og mange småsøer og moser. Det er let at komme rundt på skovveje og -stier, på de større skovveje også med cykel og barnevogn. Her er masser af muligheder, hvis du vil gå på opdagelse, opleve naturen eller finde en fredfyldt plet, hvor du kan nyde din frokost.

Skoven er et populært udflugtsmål for lokalområdets beboere. Men også langdistancegængere kan lægge vejen forbi. Den nordsjællandske etape af den europæiske vandrerute E6 (Finland – Grækenland) går gennem Krogenberg Hegn.

Tjek din kondi på mtb-sporet

Vil du have mere sved på panden, kan du prøve mtb-sporet i Danstrup Hegn. Sporet åbnede i 2012 og er anlagt af en lokal forening i samarbejde med Naturstyrelsen. Sporet er ­meget varieret med mange små, skrappe passager. Det er på i alt 15 km med 280 højdemeter. Er du i form, skulle du kunne klare turen på en times tid. Ruten kan nås fra de fire p-pladser ved Helsingørsvej og Danstrupvej i kanten af skoven.  

Læs mere om mtb-sporet på single-track.dk

Oplev skoven til hest

Danstrup-Krogenberg Hegn er også populær hos ryttere. Både de lokale og ryttere, som kører hesten i trailer for at komme til skoven. Når du rider, skal du følge de generelle regler for ridning på Naturstyrelsens områder.

Læs mere om ridereglerne