Praktisk - Fosdalen og Lien

Plantagen er 520 ha.

undefined

Se vandre- og cykelruter, hundeskove, p-pladser m.m. på udinaturen.dk

Toiletter

Der er offentligt toilet – også handicaptoilet – ved pladsen oven for Fosdalen ved Lerup Kirke.

Vandreruter

I Fosdalen, Fosdal Plantage og Langdal Plantage er der særlige biologiske værdier, som skal beskyttes. Derfor er området et yndet sted for den stille skovvandrer, og kun sjældent gives der tilladelse til organiserede aktiviteter, som f.eks. orienteringsløb.

Læs mere under Aktiviteter

For handicappede

På de fleste af skovens p-pladser og på en del af de brede skovveje kan du færdes i kørestol. Det offentlige toilet ved kirkepladsen har handicap-toilet, ligeså har toilettet ved skovlegepladsen.

Hunde

Hunde i snor er velkomne. I Langdalen Plantage er der en seks hektar-stor indhegnet hundeskov, hvor alle firbenede må løbe frit. Hundeskoven ligger tæt på Tranum By, på Langdalens naturlegeplads og offentlige toilet.

Find vej

Med bil

Du kan komme til Fosdalen ad flere veje, hvis du er i bil, på cykel eller gående. Hovedvej 11 går gennem Brovst, hvorfra du drejer fra mod Tranum, Slettestrand eller Svinkløv. Der er god skiltning til Lien og til Fosdalen.

Parkering

Der er parkeringspladser tre steder ved Fosdalen og ydereligere to steder i Fosdal Plantage. Desuden kan du vælge at parkere på p-pladserne ved stranden og gå gennem den smukke natur ind i landet.

Offentlig transport

Kører du ikke i bil, kan du tage bus nr. 70 fra Aalborg til Brovst og derfra telebus nr. 580 til Lerup Kirke. Bemærk, at du skal booke telebussen i forvejen.

Læs mere på nordjyllandstrafikselskab.dk

Kommer du fra Thisted, skal du med bus nr. 970X til Fjerritslev, derfra med bus nr. 70 til Brovst og med telebus nr. 580 videre.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk