Aktiviteter i Nørreskoven på Als

Gå eller kør på opdagelse i en af Danmarks længste kystskove og se havet glitre mellem bøgestammerne, følg vandreruter mellem gravhøje og vild natur, tag en dukkert i Lillebælt eller vågn op til udsigten, som inspirerede Emil Nolde. Nørreskoven er nem at komme rundt i såvel til fods som på hjul eller til hest.

Vandrerute ved Fladbæk. Foto: Lars Gundersen

Vandreruter i skoven

Udover Alsstien er der to afmærkede vandreruter i Nørreskoven. Hver rute er 2 km. Se ruterne på kortet.

Se Nørreskoven og omegn på cykel

Med en cykel kan man komme rundt til næsten alle hjørner af skoven. På den 17 km lange cykelrute anlagt af Sønderborg Kommune kan man opleve både skoven, stranden, de åbne marker og landsbyerne Guderup og Elstrup syd for Nørreskoven.

Læs mere om cykelruten

Kør i bil gennem Nørreskoven

Mange af seværdighederne i Nørreskoven kan nås i bil. Nørreskovvej løber næsten 9 km gennem hele den flotte kystskov og passerer flere af skovens største attraktioner. Bilkørsel er også tilladt på mange af stikvejene til kysten – se kortet. Fra kysten kan du se til Fyn og Ærø.

LarsGundersen_NørreskovenAls_Overnatningsplads_Noldes-Plads_052

Oplev skoven fra hesteryg

Du må ride på skovveje og i skovbunden, dog ikke i nyplantninger, på fortidsminder og hvor der er skilte med rideforbud.

Hop i Lillebælt eller fang en fisk

Stranden ved Fjordmosen er et fint badested, og vandet er rent. Det er også rigt på fisk, og du kan fange havørred, fladfisk og hornfisk fra stranden.

Fjordmosen

Se stjernehimlen uden forstyrrende lys

Fjordmosen er et godt sted at kigge på stjerner – her kan man være sikker på en ’dark sky’ uden forurening fra byernes lys.

Vågn op til Noldes udsigt

Den primitive overnatningsplads ved Kocksvej kaldes også Noldes Plads. Her kan du vågne til lyden af bølgeskvulp og udsigten, som inspirerede maleren Emil Nolde. I begyndelsen af 1900-tallet havde han her et lille skur, der fungerede som atelier. Skuret er for længst væk, men lyset over Lillebælt er her stadig.

Sejlsport:

For enden af Kocksvej, er der en isætningsrampe til mindre både.

Badning:

Der er mulighed for en frisk dukkert fra badebroen for enden af Flædbækvej.

Camping:

Dreiers Camping ligger ud til Østersøen og for enden af Stenkobbelvej.