Aktiviteter i Viborg Plantage

Vandreruter

Der er fire afmærkede vandreruter i Viborg Plantage, som fører rundt til de mest interessante områder i skoven. Området er meget bynært, og ikke mindst de sydlige og østlige områder bliver i vid udstrækning brugt af publikum. Og de helt yngste borgere er hyppige gæster i Viborg Plantage – således er dele plantagen et yndet udflugtsmål for Viborgs dagplejemødre.

Se ruterne på udinaturen.dk

Cykling i skoven

Viborg Plantage bliver flittigt benyttet ikke mindst af mountainbike-ryttere, og der er flere afmærkede cykelruter. Udover ruterne er det tilladt at cykle på skovvejene, men ikke i skovbunden og ned ad skrænter.

Se ruterne i folderen "På mountainbike ved Hald Ege"

Læs også MTB-kodeks

Ridning i skoven

I Viborg Plantage og ved den nærliggende Hald Sø er der anlagt omkring 50 kilometer ridesti, hvor der er mulighed for at få spændende naturoplevelser fra hesteryg. Ved at benytte ridestierne er du med til at skåne grusvejene.

Se rideruterne i folderen "Ridning ved Hald Sø og Viborg Hedeplantage"

Læs mere om ridning

Tag hunden med

Hunde er velkomne i skoven, bare de er i snor. Det gælder dog ikke hundeskoven, som ligger i den østlige ende af Viborg Plantage, hvor der er fri leg inden for de rammer, der gælder for en hundeskov - herunder at hunden skal være under fuld kontrol. Bare husk at få snoren påmonteret igen, når I forlader hundeskoven, for ellers kan det koste en bøde.

Se hundeskoven på kort på udinaturen.dk

Læs mere om hund i naturen

Overnatning i skoven

Der er ingen overnatningspladser i Viborg Plantage, men plantagen er et såkaldt frit teltningsområde, hvor du må slå dit telt op i skovbunden. Der er ingen faciliteter – heller ikke noget toilet – men alene det, naturen tilbyder.

Læs mere om reglerne for fri teltning