Ny Bisonsti gennem Almindingen er indviet

Miljøminister Lea Wermelin indviede i weekenden Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.

Mange var mødt op, da miljøminister Lea Wermelin indviede Bisonstien.

I Almindingen midt på Bornholm græsser en flok bisoner. Det er med til at gøre naturen mere varieret til gavn for dyr og planter. Dyrene kan nu opleves fra en ny 12 km lang vandresti, hvor man både kommer igennem indhegningen med bisonerne og skov, der fremover skal stå urørt.

Ruten er en ud af fem nye vandreruter, der siden sidste sommer er blevet navngivet og udstyret med god markering i form af farvede piktogrammer og prikker på pæle, træer og sten, så det er nemt at finde vej. Miljøminister Lea Wermelin indviede Bisonstien søndag formiddag.

- Bornholm er spækket med naturperler. Dem nyder vi bornholmere godt af hver eneste dag, og jeg glæder mig over, at vi nu tager øens mange besøgende bedre i hånden og giver dem ruter til både mindre kendte perler som Grønnevad og ikoniske udflugtsmål som Bastemosen og bisonerne i Almindingen, siger miljøminister Lea Wermelin.

Pandekager og saftevand

Indvielsen var velbesøgt, og efter en tur på ca. tre kilometer var stop i Bisonskoven ved Svinemosen, hvor bålpandekager og saftevand var på menuen.

Ud over Bisonstien kan man nu også finde vandreruterne Kongens Borge og Ekkodalen til Hareløkkerne i Almindingen samt Salomons Sti og Finnens Fodspor på Nordbornholm. Med de nye vandreruter er alle de 10 ruter i Almindingen og på Nordbornholm nu tydeligt markeret og har en samlet længde på 50 km,

- Jo mere vi kommer ud og oplever naturen, jo bedre bliver vi til at passe på den. Der er brug for flere sammenhængende naturområder, hvor naturen får plads med gode levesteder for de vilde dyr og planter. Det kan man allerede opleve i Bisonskoven, og forhåbentlig kan den nye rute inspirere endnu flere til at lægge vejen forbi, siger Lea Wermelin.

Vandreruterne har ikke tidligere været markeret, og ruternes forløb er mange steder blevet ændret for at sikre, at de er med til at forbinde nogle af de mest interessante steder i naturområderne. Aktuelt er vandreruterne i Rø Plantage også ved at blive forbedret efter de samme principper.

 

Find ruterne på udinaturen.dk

Ruterne kan ses på udinaturen.dk og på informationstavler, hvor stierne starter.

Helt opdateret folder med kort over Nordbornholm 

Hent opdateret folder med kort over Almindingen

 

Yderligere oplysninger:

Presse- og kommunikationschef Mette Thorn, tlf: 2561 7170, e-mail: mthor@mfvm.dk.
Skovrider Søren Friese, Naturstyrelsen Bornholm, tlf. 30 94 62 37, e-mail: sfr@nst.dk