Prøv kræfter med 30 km nyt mountainbikespor i Nordsjælland

Søndag åbner et nyt udfordrende mountainbikespor i Tisvilde Hegn.

Nu er der godt nyt til alle, der foretrækker at opleve naturen igennem skarpe sving, stejle nedkørsler og løst underlag.  På søndag åbner et nyt kuperet mountainbikespor i sin fulde længde i det Nordsjællandske. Sporet er knap 30 km langt og består af to sløjfer, som går rundt i det meste af Tisvilde Hegn gennem forskelligt terræn.

I Liseleje Plantage kan du tage udfordringen op på en teknisk del af sporet omkranset af høje skovfyr, og ved udsigtspunktet Harehøj kan du nyde det flotte kig ud over Kattegat.  

- Tisvilde Hegn er allerede et yndet udflugtsmål for både lokale mountainbikeryttere og entusiaster, der gerne kører mange kilometer for at prøve kræfter med et nyt spor. Indvielsen af det nye spor betyder, at trafikken kan koncentreres på et afgrænset område af skoven, og vi kan på den måde både tage hensyn til de andre brugere af skoven og ikke mindst planter og dyr, siger Jens Bjerregaard Christensen, skovrider i Naturstyrelsen.

Sporet er allerede inden indvielsen kåret til et af Danmarks bedste af de mange mountainbikeryttere, der har kørt en del af sporet. Deter et såkaldt blåt spor, der betyder, at det ikke kræver særlige forudsætninger at cykle på sporet.

Officiel åbning søndag den 15. september 
Sporet har været undervejs i fem år og er først og fremmest resultatet af tusindvis af timers frivilligt arbejde fra brugerne, for eksempel Sporlauget i Tisvilde Hegn og Team Nyttejobberne fra Halsnæs. Naturstyrelsen har blandt andet bidraget med grus til sporet.

Det nye mountainbikespor indvies søndag den 15. september til MTB-festival sammen med Gribskov og Halsnæs Kommune og alle de frivillige.
Dato og tid: 15. september KL. 10-15.30 
Adresse: P-pladsen ved Nyvej 133, 3300 Frederiksværk

Se hele programmet på Halsnæs Kommunes hjemmeside

Naturstyrelsen har mere end 50 afmærkede mountainbikeruter landet over.

Find mountainbikeruter på UdiNaturen

Yderligere oplysninger om sporet:
Torben Hoch, 
Skovfoged, Nordsjælland, +45 72 54 32 92 | +45 21 46 36 37 | tho@nst.dk