Tag familien med på ”svampejagt” i Klosterheden

05-09-2019

Søndag den 8. september kl. 14- ca. 17, inviterer Naturstyrelsen Vestjylland i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening i Lemvig, Struer og Holstebro børnefamilier på en hyggelig og sjov svampetur i Klosterheden Plantage.

Alle mødes kl. 14, ved vejkrydset Klosterhedevej/Jagtvej (inde i Klosterheden Plantage). Fra Struer køres enten igennem Fousing eller via Gudum og ind på Klosterhedevej. Fra Holstebrosiden via Vilhelmsborgvej. Se efter Danmarks Naturfredningsforenings fane, der er opstillet ved mødestedet på Klosterhedevej.

Derfra går turen på jagt efter skovbundens guld: Kantareller, Karl Johan, pigsvampe m.fl.
Det er gode, sikre og spiselige svampe, der ledes efter. Svampe som også nemt børn kan lære at genkende.

Efter at have indsamlet en god portion lækre svampe kan I som afslutning på en god dag tilberede den indsamlede høst på skovkomfurer. Turen varer ca. til kl. 17.00.

Turen ledes af Naturvejleder Gitte Eriksen fra Naturstyrelsen Vestjylland samt kyndige svampe-indsamlere og afdelingsmedlemmer fra Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Turen er gratis for alle.

Det er en god idé at medbringe en kurv, en lille kniv og en lille børste. Derudover kan du måske låne en svampebog på biblioteket eller tage din egen svampebog med.