Naturlegeplads i Tisvilde Hegn flytter efter fund af flåter med TBE

Nye prøver viser, at risikoen for at finde en flåt med TBE-virus er meget høj i området ved naturlegepladsen i Tisvilde Hegn. Derfor har myndighederne besluttet at lukke naturlegepladsen og flytte den til et TBE-frit område. Du kan stadig besøge Tisvilde Hegn, hvis du blot tager nogle forholdsregler.

Københavns Universitet og Statens Serum Institut har igen fundet flåter, der bærer hjernebetændelsessygdommen TBE ved naturlegepladsen i Tisvilde Hegn. Der blev sidste år fundet TBE-virus i flåter samme sted.

På denne baggrund har myndighederne nu besluttet at lukke naturlegepladsen med henblik på at flytte den til et TBE-frit område i Tisvilde Hegn.

Derfor har Naturstyrelsen i dag opsat hegn omkring legepladsen samt informationsskilte i fællesskab med Gribskov Kommune.

Forskerne understreger, at der er tale om et afgrænset område eller plet. Der kan imidlertid godt være risiko for smitte i flere andre afgrænsede områder i Tisvilde Hegn.

- Efter sidste års fund af flåter med TBE-virus, slog vi græsset i og omkring naturlegepladsen i Tisvilde Hegn og opsatte skilte efter anbefaling fra forskerne. Nu viser nye fund, at risikoen for at finde en flåt med TBE stadig er meget høj. Derfor lukker og flytter vi nu legepladsen. Du kan stadig besøge Tisvilde Hegn, men alle der færdes i området skal være meget opmærksomme på at beskytte sig mod flåtbid, siger Jens Bjerregaard, skovrider i Naturstyrelsen.

Naturlegepladsen befinder sig i det nordøstlige hjørne af Tisvilde Hegn i Nordsjælland.

 

Forebyg flåtbid:

  •         Hold dig til stier. Flåter er i græs og gamle blade
  •         Brug en trøje med lange ærmer og lange bukser
  •         Brug støvler og træk strømperne op over bukserne
  •         Brug myggeafvisende midler
  •         Hvis du finder en flåt på dig, så fjern den hurtigt
  •         Tjek dit kæledyr for flåter, da de kan sprede sygdommen

 

Læs mere på Statens Serum Instituts hjemmeside