Guide: Her er naturområder tæt på de store byer

Naturstyrelsen har samlet en liste over statslige naturområder tæt på Danmarks fem største byer.

Hold sammen ved at holde afstand. Sådan lyder retningslinjerne fra de danske sundhedsmyndigheder for at hindre spredningen af coronavirus mest muligt. Mens mange aktivitetstilbud holder lukket, er naturen som altid åben.

Vil du en tur i naturen, så følg myndighedernes anbefalinger til færdsel i det offentlige rum. Hold afstand og tag bilen eller cyklen derhen.

Man behøver ikke nødvendigvis at køre langt for at få en stor naturoplevelse og lidt adspredelse til både børn og voksne.

Naturstyrelsen har her samlet en oversigt over statslige naturområder tæt på Danmarks fem største byer – fra Hareskovenes gamle egetræer ved København til de åbne vidder ved Skallingen tæt på Esbjerg.

Der findes også andre naturområder tæt på byerne udover de statslige naturområder, som Naturstyrelsen forvalter. På udinaturen.dk kan man få et godt overblik over mulighederne i rigtig mange af Danmarks naturområder med offentlig adgang.

Værd at huske: 

  • Følg altid myndighedernes anbefalinger til færdsel i det offentlige rum på www.coronasmitte.dk
  • Hold afstand til skovens andre gæster.
  • Husk at tage dit skrald med hjem. Vi er i øjeblikket ikke så mange til at tømme skraldespandene ved p-pladser, lejrpladser og stier.

Naturområder tæt på Danmarks 5 største byer

Klik på prikkerne på kortet og få mere information om de enkelte naturområder: