Nu åbner Amagers egen camino – Amarminoen

En ny 24 km lang vandrerute igennem Naturpark Amager byder på storslåede naturoplevelser tæt på byens bankende hjerte. Den nye rute strækker sig fra DR Byen i nord til Dragør i syd og er åben for friske vandrere fra i dag.

Nu kan du pakke rygsækken og drage på heldagsvandretur få kilometer fra Rådhuspladsen i København. I dag åbner Amarminoen - en ny 24 km lang vandrerute, der fører dig igennem Naturpark Amagers mange forskelligartede landskaber. Fra fælleden og de åbne strandeenge i nord til de krogede gamle egetræer ved kysten i Kongelunden mod syd. På ruten kommer du blandt andet igennem store åbne strandenge, et fuglereservat i international klasse og Danmarks største selvsåede birkeskov, Pinseskoven.

- Naturen er vores fælles åndehul, særligt i denne udsædvanlige tid. Vi oplever en stor interesse for at komme ud at vandre i naturen lige nu, og en ny sammenhængende vandrerute igennem Naturpark Amager er en kæmpe gevinst for københavnerne. Jeg håber, at mange vil snøre vandrestøvlerne og måske allerede vil tage turen her i efterårsferien med familie og venner, siger miljøminister Lea Wermelin.

Amarminoen er markeret med dråbeformede piktogrammer hele vejen, der ligner omridset af Amager, og du kan vælge at gå den i sin fulde længde eller brede den ud over flere etaper. Der er også mulighed for at tage en overnatning på en af de mange lejrpladser langs ruten.

Bag ruten står partnerskabet i Naturpark Amager, der består af Naturstyrelsen, By & Havn, Københavns Kommune, Tårnby Kommune og Dragør Kommune.

- Mange københavnere bruger allerede naturen aktivt, og der er især efterspørgsel på udflugtsmål, hvor der er god plads. Naturpark Amager skiller sig i forvejen ud internationalt som et stort og unikt naturområde klos op af storbyen. Med den nye vandrerute bliver naturen endnu mere tilgængelig – både for alle os der bor her og for hovedstadens mange internationale gæster, siger København Kommunes teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

- Mere end en million mennesker besøger hvert år Naturpark Amager, der byder på store naturoplevelser en rask cykeltur fra Rådhuspladsen. En ny markeret vandresti kan være med til at tiltrække nye besøgende, der er på udkig efter en eller flere hele dages vandring i uspoleret natur. Amarminoen går blandt andet igennem Kalvebod Fælleds smukke strandenge, der byder på et væld af ande- og vadefugle, siger Tårnby Kommunes borgmester Allan S. Andersen (S).

- Den nye vandrerute i Naturpark Amager viser vej til storslåede naturoplevelser og kan blive et tiltrængt pusterum for byens mange travle mennesker. Et af rutens højdepunkter er den lange kyststrækning på Sydamager, hvor man kan nyde havets foranderlighed fra et af områdets fugletårne eller badebroer, siger Dragør Kommunes borgmester Eik Dahl Bidstrup (V).

Indvielse på skolernes motionsdag
Amarminoen indvies fredag den 9. oktober kl. 11 på skolernes motionsdag med borgmestre fra Tårnby og Dragør Kommune.
Mødestedet er diget mellem Kalvebod Fælled og Kongelunden – se kort.

Indkørsel via Frieslandsvej, parkering inde på arealet
Her vil to skoleklasser fra henholdsvis Tårnby og Dragør Kommune komme vandrende til
åbningen som en del af skolernes motionsdag.

Pressen er velkommen, men tilmelding er nødvendig grundet corona-situationen. Tilmeld dig til jaa@nst.dk

Fakta: Amarminoen

  • Amarminoen er en ny 24 km lang vandrerute igennem Naturpark Amager.
  • Naturpark Amager er med sine 3500 hektar ti gange større end Central Park i New York og over dobbelt så stor som Dyrehaven nord for København.
  • Området byder på storslået natur med over 450 plantearter, vidtstrakte vådområder med mange træk- og ynglefugle og en fantastisk kyststrækning med enestående natur og friluftoplever.
  • Der er mulighed for at tage en overnatning på en af de mange lejrpladser langs ruten.
  • Naturpark Amager har årligt omkring 1 million besøgende.

Se kort over Amarminoen hos Naturpark Amager her.

Find vandreruter i hele landet på www.udinaturen.dk.

Yderligere oplysninger:
Presserådgiver Mette Hindkjær Madsen, tlf. 21 45 96 05, e-mail: mehin@mfvm.dk
Naturvejleder Jes Aagaard, Naturstyrelsen, tlf. 23 73 02 61, e-mail: jaa@nst.dk
Pressekonsulent Janni Brixen, Københavns Kommune, tlf. 30 62 14 32, e-mail: p97w@kk.dk
Kommunikationskonsulent Christian Askou, Tårnby Kommune, tlf. 32 47 12 10, cas.of@taarnby.dk
Borgmester Eik Dahl Bidstrup, Dragør Kommune, tlf. 30 10 10 78, e-mail eikb@dragoer.dk