Ny vandrerute: Gå i Egtvedpigens fodspor langs Vejle og Egtved Å

En 14 km lang og yderst varieret vandrerute ligger nu klar. 'Egtvedpigens Fodspor', som den hedder, snor sig igennem noget af Danmarks smukkeste natur – herunder statens naturområder ved Runkenbjerg.

Nu er der godt nyt til de vandreglade. På en ny afmærket vandrerute i kuperet terræn kan du gå i 'Egtvedpigens Fodspor'. På den 14 km lange tur rundt, der tager 4-5 timer alt efter tempo og pauser, vandrer du langs både Vejle og Egtved Å. Og du kommer op at vandre på skrænterne langs ådalen, hvor du får fantastiske udsigter. Landskabet veksler mellem åbne overdrev og tætte bevoksninger. Der er åer og søer, og en righoldig natur med masser af dyr, fugle, insekter, planter og svampe.

Statens naturområder omkring Runkenbjerg udgør omkring en fjerdedel af ruten, og stien er et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Vejle Kommune og en række private lodsejere


Regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet afsatte inden sommerferien 2020 19,2 mio. kr. til indsatser, der skulle sikre gode oplevelser i den danske natur. En del af disse midler er gået til en ny bro over Vejle Å samt lange træbroer og trædesten, som sikrer tør passage over de mest fugtige områder i de statslige naturområder.

 

Hold afstand
Vi opfordrer til, at folk viser pænt hensyn og holder afstand derude. Der er otte P-pladser rundt langs ruten. Vælg derfor gerne en anden P-plads, hvis der skulle være fyldt, når du ankommer.