Sne i Danmark: Her er der skispor

05-02-2021

(OPDATERET 12. februar). Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præparerede spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.

Langrendsspor i Almindingen 5. februar 2020

Nu kan du godt finde skiene frem og pakke skuffelsen over den aflyste skiferie væk. Det er ikke så tit det sker, men nu er der mulighed for at tage en tur på langrendsskiene uden at skulle udenlands. Flere steder i statens naturområder ligger der nok sne til, at der er blevet præpareret deciderede spor til langrendsløb – det gælder lige nu i flere skove i Vendsyssel, Sønderjylland, Fyn og på Bornholm.

Da kulden har godt tag i landet, og sneen dermed bliver liggende, burde der være rig mulighed for at nå en tur på ski nu eller i weekenden.

- For en gang skyld har toppen af Danmark også nok sne til at lave skispor, så det er bare med at få spændt skiene og komme afsted. Forholdene er rigtig gode lige nu, og forhåbentlig bliver sneen liggende et godt stykke ind i næste uge. Og så en lille opfordring: Der er plads til alle i skovene, men undgå så vidt muligt at gå, ride eller cykle i de præparerede spor. Så holder de længere, siger Helene Overby, skovfoged hos Naturstyrelsens kontor i Vendsyssel.

Her er der foreløbig udlagt spor i Skagen, Bunken og Tornby Klitplantage, men flere steder vil sikkert komme til. Sporene er enten udlagt med maskine eller af en person, der omhyggeligt træder sporet ned.

I det meste af landet står Naturstyrelsen i samarbejde med lokale skiklubber klar til at lave løjper, når der ligger nok sne. På udinaturen.dk kan du se, hvor de øvrige langrendsløjper ligger, men det kræver selvfølgelig en vis mængde sne. Hold øje med din lokale skiklubs og Naturstyrelsens hjemmeside, hvis du vil vide, hvornår løjperne i statens naturområder er klar til skiløb. 

Uanset om der er præparerede spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder. 
Følg altid myndighederne råd omkring coronasmitte, husk at holde afstand og giv plads derude – så er der sne nok til alle. 

Her kan du stå på ski:

I statsskovene er disse langrendsspor nu klar til skiløb - (opdateres hvis der kommer flere til): 

Vendsyssel
I Bunken Klitplantage er der lagt et spor ud, som du kan starte fra p-pladsen på Råbjergvej.
I Skagen Klitplantage er der spor i både den østlige og vestlige del. Sporene kan startes ved p-pladsen ved Den tilsandede Kirke eller fra p-pladsen ved Rødstensvej.
I Tornby Klitplantage er der præpareret spor på stort set alle skovveje. Hvis man kører til p-pladserne i skoven vil der komme spor forbi alle skovveje på nær Tornby Strandvej, som er Tornby Plantagens nordskel.

 

Sønderjylland

Lindet Skov ved Toftlund. Se et kort over skisporet i Lindet Skov på udinaturen.dk og se hvor sporet starter på google. 

Stursbøl Plantage ved Jels. Se et kort over sporet i Stursbøl Plantage på udinaturen.dk og se hvor sporet starter på google.

Torp og Årtoft Plantage ca. 12.5 km. Parkering ved  Tinglevvej mod nord, Golfbanevej centralt og Plantagevej mod syd.

OBS: Haderslev Dyrehave og Sønderskoven i Sønderborg er fjernet fra listen den 12. februar 2020 pga. manglende sne og optrådte spor. 

Fyn

Elmelund Skov: Der er lavet 2 km spor ad stien ”Vandvejen”, der starter ved P-pladsen nær Bolbro.  Fra P-pladsen Elmelund Vest er der lavet 2 sløjferuter på 2, 5 km og 3 km. I alt ca. 7,5 km spor.
Læs mere og se kort over ruterne hos Odense Skiklub

Bornholm
Bornholms Skivenner har præpareret en 1,5 km og en 5 km langrendsløjpe i Almindingen og forventer at lave flere spor, hvis forholdene tillader det. 
Følg den aktuelle status hos Bornholms Skivenner.

 

Find en kælkebakke

Det er altid sjovt at mærke suset i maven på en kælk i fuld fart. På udinaturen.dk kan du finde en oversigt over Kælkebakker i Danmark

 

 

Find en en guide til den nærmeste naturperle

Hent inspiration til udflugter i Naturstyrelsens naturguider.

Se alle naturguiderne

Ud i naturen

Cykelruter, shelters og meget mere på udinaturen.dk – Danmarks guide til natur- og friluftsoplevelser.

Gå til udinaturen.dk

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.