Indvielse af Silkeruten: Nu åbner ny vandre- og oplevelsesrute omkring Silkeborg

Snør vandrestøvlerne og tag på opdagelse langs den nye vandre- og oplevelsesrute, Silkeruten, som omkranser det centrale Silkeborg. Silkeruten byder på skove, søer og flotte udsigter, og så tager ruten dig forbi mange af byens store kulturinstitutioner. Ruten indvies søndag d. 6. juni.

Silkeborg er hjemsted for nogle af Danmarks største sammenhængende statslige naturområder, og nu kan du opleve store dele af den på en ny vandrerute hele vejen rundt om byen.

Den 12 kilometer lange vandre- og oplevelsesrute rundt om Silkeborg midtby har fået navnet Silkeruten og er udviklet i samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen. ’Silkeruten’ byder på en unik kombination af by og natur, som er særligt karakteristisk for Silkeborg.

Størstedelen af ruten løber igennem en mosaik af den smukkeste natur bestående af områdets karakteristiske søer og statsskove. Undervejs får du fantastiske udsigter, og der er rig mulighed for en badetur eller et stop ved en af byens store kulturinstitutioner, som ligger lige på ruten.      

- Silkerutens stier har længe stået klar, men den officielle åbning har været udskudt på grund af corona. Nu kan vi endelig markere, at stien er åben for alle. Vi oplever en stor interesse for lidt længere dagsture i naturen, så forventningen er, at både lokale og områdets mange besøgende vil begive sig ud i de flotte landskaber omkring Silkeborg, hvor Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen inviterer til indvielsen af Silkeruten, siger Søren Hald, skovrider i Naturstyrelsen.

Ruten løber fra Odden mod nord, langs søfronten og forbi havnen. Herfra fortsætter den igennem Sydbyen, langs Gudenåen, Aboretet og Vejlbo mose, forbi Almind Sø ind i Vesterskoven, langs med Ørnsø og gennem Lysbro Skov.

- Nu kan vi endelig give borgerne den indvielse, vi har glædet os til det sidste år. På åbningsturen byder ruten nemlig på et væld af musikalske og kulturelle oplevelser med alt fra poetiske masker, artister i træerne, sangere til kunstværker i skovene, fortæller Anne Line Vestergaard fra Outdoor Sekretariatet i Silkeborg Kommune.

Se     et kort over Silkeruten

Officiel indvielse

Silkeruten indvies officielt søndag den 6. juni. 

Det er gratis at deltage, men der er begrænset antal pladser, derfor skal alle tilmeldes - både børn og voksne. Tilmelding og fremvisning af coronapas ved ankomst er nødvendig. Du tilmelder dig her. 

På åbningsdagen kan du vælge enten at starte ved Silkeborg Rådhus eller ved Silkeborg Bad.

Se hele programmet 

Vi opfordrer alle til, at vise hensyn og holde god afstand på Silkeruten.

Følg de hvide prikker

Silkeruten er afmærket i terrænet af tydelige hvide piktogrammer, og der findes mange faciliteter på turen i form af gode parkeringsmuligheder og toiletter.

Der er tre officielle startsteder på Silkeruten, hvor du kan parkere og finde informationsskilte ved hhv. Ørnsø, Odden og Indelukket.

Læs mere om Silkeruten på udinaturen.dk

 

Yderligere oplysninger: 

Naturstyrelsens pressetelefon: 7254 3004.

Kommunikationschef, Hans Mogensen, Silkeborg Kommune, 6115 4717