Ekstra penge til nye små vådområder i 2022

I 2022 er der flere penge end tidligere i puljen, som støtter etablering af mindre vådområder. Støtten bliver betalt af jagttegnsmidlerne, og ansøgningsfristen er den 31. januar 2022.

Fra 2022 er der ekstra penge til etablering af nye små vådområder med ferskvand og høj biologisk værdi. Foto: Naturstyrelsen

Prisen for at få fornyet et jagttegn tog et hop opad i 2021 fra 521 kr. til 676 kr., og en del af de ekstra indtægter kommer direkte dyrelivet og jagten til gode.

Nogle af de ekstra jagttegnsmidler går til at forhøje støtten til etablering af nye små vådområder i landskabet. Der tilføres en ekstra halv million hvert år til ordningen fra og med 2022.

Op til 17.000 kr. pr. projekt

Som lodsejer kan man nu få op til 17.000 kr. i støtte pr. projekt, hvis man vil etablerer mindre ferskvandsområder med permanent vandspejl. Der er dog ikke garanti for tilskud, men jo højere biologisk værdi det nye vådområde får, jo større er chancen for at komme i betragtning.

Miljøstyrelsen administrer jagttegnsmidlerne i samarbejde med Naturstyrelsen, og det er Naturstyrelsen, som behandler ansøgningerne om tilskud til de små ferske vådområder.

Læs mere om ordningen og hent ansøgningsskema her 

Læs mere om, hvordan jagttegnsmidlerne bliver brugt