Se listen: Tag ungerne med ud i naturen i efterårsferien

Eventyrlige naturlegepladser, stier med indbyggede overraskelser og kæmpetrolde. Naturstyrelsen har samlet en oversigt over gratis børnevenlige udflugtsmål i hele Danmark.

Den historiske legeplads ved Hald Sø er blot en af mange børnevenlige udflugtsmål i statens naturområder.

Det er efterår, og kalenderen står på ferie for mange børn og deres forældre.

Naturstyrelsens lokale medarbejdere i hele Danmark har peget på en række udflugtsmål i statens naturområder, hvor I både kan lege, få pulsen op og fordybe jer. På listen gemmer sig de bedste naturlegepladser for både store og små, kæmpetrolde og stier med indbyggede overraskelser. 

- Hvis I skal holde efterårsferie hjemme, er der masser af muligheder for at komme ud og få røde kinder. Det er altid dejligt at gå en tur i efterårsskovens smukke farver, men med en lille smule forberedelse, er der også andre muligheder. Lav en snobrødsdej, find en bålplads og spis frokosten udenfor. Mange steder er bålpladsen placeret strategisk lige ved siden af en legeplads eller andre aktiviteter for børn. Så kan de voksne nyde en kop kaffe, men ungerne bliver luftet, siger Jes Aagaard, naturvejleder i Naturstyrelsen. 

Efterårsferien er også oplagt til at pakke fiskestangen og sætte kurs mod en af de mange søer med frit fiskeri eller prøve en overnatning under stjernerne. Find det hele på udinaturen.dk, hvor du også kan finde flere naturlegepladser over hele Danmark.