Få en unik naturoplevelse: Find disse tre dyr i natten

Hele Danmark inviteres ud i naturen, når ’Nat i Naturen’ løber af stablen den 2.-3. september. Statens naturområder er åbne hele døgnet.

Når du kryber til køjs, står en del af naturen op. For flere dyr går på rov, når solen går ned. Og du kan pakke tasken og få dig én på opleveren i den mørke natur.

Mellem den 2.-3. september inviteres alle danskere ud under stjernerne, når ’Nat i Naturen’ finder sted. Så tag en god ven, partner eller nabo under armen – og oplev nattens lyde og lugte.

Husk at vær’ stille og ha’ tålmodighed, når du begiver dig ud. Giv naturen plads og ro.

Du kan blandt andet være heldig og spotte disse tre dyr:

Ræven

Ræven har mange ting på ønskelisten, når den sniger sig ud i natten. Mus, harer, kaniner og insekter er alle livretter for den rødpelsede fyr.

Mange ræve bor i dag i byer, og derfor behøver du ikke bevæge dig ud i skoven for at finde dem. Grønne områder som parker, kolonihaver eller tilgroede haver er guf for dem.

Ræven har et dårligt syn, og den kan ikke se dig, hvis du står stille. Og faktisk er det særligt godt, hvis du står i modvind. Så kan den nemlig heller ikke lugte dig.

Hvis du finder en rævegrav, har du vundet i lotteriet. Det er nemlig et godt sted at se dyret, der oftest vil forlade graven ved solnedgang og returnere, når solen står op. Vær mindst 100 meter fra graven.

Grævlingen

Det kan være svært at få en grævling i kikkerten: Den er nemlig menneskesky, og tilbringer de fleste lyse timer i sin grævlingegrav.

Men om natten titter den frem, og jagter larver, biller, padder og smågnavere. Den bor primært i løv- og blandingsskov eller i krat, hvor den har sin grav.

Grævlingen har en fremragende lugtesans, og derfor skal du helst stå i modvind, så den ikke kan opsnuse dig.

Hvis du finder en grævlingegrav, skal du også være mindst 100 meter fra den.

Flagermus

Det er Danmarks eneste flyvende pattedyr, og den suser rundt efter en aften-snack i de dunkle timer. F.eks. natsværmere, fluer og myg.

Og det gør ingenting, at det er mørkt. Flagermusen bruger ikke synet, men navigerer med skrig, der er så høje, at mennesker ikke kan høre det.

Men den har fuld fart på, når den basker med vingerne! Derfor kan det være nemmere at følge den, hvis du lægger dig ned og spejder mod nattehimlen.

Du kan se flagermus stort set alle vegne, især nær vand, hvor der er mange myg og natsværmere.


Find et arrangement nær dig

Statens naturområder er åbne døgnet rundt, og der er arrangementer rundt om i landet, hvor du kan komme og være med: https://natinaturen.dk/arrangementer

Her må du færdes i naturen om natten: https://natinaturen.dk/her-maa-du-faerdes-naturen-om-natten

Mere info:
www.natinaturen.dk


Naturstyrelsens pressetelefon: 72 54 30 04