Kom til drive-in plukning i naturen: Nu er det tyttebærweekend

Den sidste weekend i august går under navnet ”tyttebærweekend”. Her åbner Naturstyrelsen nemlig ekstraordinært for bilkørsel i en række særligt gode tyttebærskove- og heder i Midt- og Vestjylland.

Traditionen er over 20 år gammel, og den lever endnu. Den finder altid sted sidste weekend i august, og den går under navnet ’tyttebærweekend’. I år falder den på 26. og 27. august.

Weekenden går ud på, at man tager et smut i skoven og plukker tyttebær. På statens naturområder må du tage dét med hjem, der svarer til en bærepose.

Og blandt lokale i Midt- og Vestjylland er der en lang tradition for at holde tyttebærweekend.

Skovrider i Vestjylland, Poul Ravnsbæk.

"Denne weekend giver vi bilerne dispensation til at køre på de ellers bilfrie skovveje. Det giver blandt andet tyttebærplukkere og svampesankere en unik mulighed for at komme frem til områder, hvor der normalt ikke kommer ret mange folk"

Vokser vildt i Danmark
Du kan kende tyttebær på, at de er små og røde: Og så vokser de vildt i Danmark på heder og skovlysninger. Du kan forvandle dem til syltetøj og kompot, og mange nyder dem også i grød, desserter og som tilbehør til vildt.

Skovrider i Vestjylland, Poul Ravnsbæk.

"Weekendens ”drive-in” mulighed gør bærjagten noget nemmere – og for ældre og gangbesværede er det desuden også en god mulighed for at køre ud til nogle områder, der normalt kan være udfordrende at nå"

I den kommende tyttebærweekend vil der være adgang med bil fra solopgang til solnedgang i 10 midt- og vestjyske statsskove og hedeområder, der normalt er lukket for al privat motorkørsel.

Følgende steder er åbne for bilkørsel lørdag den 26. august og søndag 27. august fra solopgang til solnedgang: