Ny markeret vandrerute på Bornholm: Nyd udsigt over skovsøen

Den nye markeret vandrerute hedder Helligkildestien, og den er Almindingens korteste tur.

Udsigt over skovsøen Åremyr fra Helligkildestiens forløb på Jomfrubjerget.

Solskinsøen har fået endnu en markeret vandrerute til samlingen.

Turen går forbi Christianshøj, Jomfrubjerget, skovsøen Åremyr og den gamle helligkilde Koldekilde. Med sine 1,5 km bliver den Almindingens korteste markeret vandrerute.

Mejse Holm, skovfoged fra Naturstyrelsen Bornholm.

"Vi har rigtig mange ruter, som er på alt fra 5-12 kilometer, men de her kortere ruter, som man kan gå på en halv time eller mindre, har vi ikke mange af. De er relativt efterspurgte af dem, som ikke kan gå de længere ruter af forskellige grunde: Det kan være benene ikke er til det, at man har begrænset tid, eller at man har små børn med,”

Opkaldt efter gammel kilde

Ruten har sit navn efter et af de steder, den passerer: Den gamle helligkilde Koldekilde, eller Kollekilde, som den formentlig oprindelig har heddet. Kilden har haft ry for at have helbredende kræfter, i hvert fald tilbage i middelalderen og formentlig helt tilbage til bronzealderen.

Kilden blev især besøgt sankthansaften, hvor dens helbredende kræfter ansås for at være stærkest. De mange besøgende til kilden gav anledning til, at der opstod et kildemarked ved Christianshøj, og dette er grunden til, at Christianshøj siden hen har fungeret som samlingspunkt for offentlige arrangementer helt til i dag.

Helligkildestien er markeret med gule piktogrammer og prikker på træerne. Underlaget kan nogle steder godt blive mudret i våde perioder. Naturstyrelsen anbefaler, at man starter sin tur ved den lille P-plads ved Jomfrubjerget, lige ved siden af Christianshøj, eller ved P-pladsen ved Åremyr. Med bus kan man stå af ved Koldekildehus.

Mange ruter til efterårsferien

Det er dog ikke kun på Bornholm, hvor man kan nyde en smuk vandrerute. Naturstyrelsen har ture over hele landet.

Så tag ud i den friske luft og få røde kinder!

Se mere om Naturstyrelsens vandreruter her:
https://naturstyrelsen-production.mst.dk/aktiviteter-i-naturen/vandreruter

Læs mere om den nye markeret vandrerute på Bornholm: https://udinaturen.dk/shelter/133033