Ny skovrider til Naturstyrelsen Nordsjælland

Den 1. september bliver Søren Oldenburg øverste chef for Naturstyrelsen Nordsjælland.

Naturstyrelsens lokale enhed i Nordsjælland har fået en ny mand i front. Søren Oldenburg indtræder som skovrider den 1. september.

Søren kommer fra en stilling som kontorchef i Miljøstyrelsen, hvor han blandt andet har arbejdet med Natura 2000-planlægning, naturovervågning og administration af skovloven.

Derfor er statens naturområder også velkendt stof for Søren Oldenburg.

Skovrider, Søren Oldenburg

"Jeg ser meget frem til at komme i gang med arbejdet og bidrage til den store omstilling, naturen står overfor. Vi er i fuld gang med at skabe vildere natur på statens arealer, så vi sikrer bedre vilkår for biodiversiteten. Og det bliver virkelig spændende"

Meget statsskov i området

Naturstyrelsen Nordsjælland forvalter nogle sande naturperler: Blandt andet Gribskov, dér er en kommende naturnationalpark. Den sydlige del af Gribskov er desuden en del af UNESCO’s verdensarv.

Nordsjælland er også én af de pletter på Danmarkskortet, der rummer allermest statsskov. Derfor bliver der rigeligt at give sig i kast med for den nye skovrider.

Erfaren leder

Den nye ansættelse vækker også glæde hos vicedirektøren i Naturstyrelsen, Signe Nepper Larsen.

Vicedirektør i Naturstyrelsen, Signe Nepper Larsen.

"Der er mange gode grunde til, at valget som ny skovrider i Nordsjælland faldt på Søren Oldenburg. Han har gedigen og varieret ledelseserfaring og er en erfaren chef fra Miljøstyrelsen. Og han kommer med erfaring og indsigt i både myndighedsopgaver og den nationale naturovervågning"

"Nu bliver opgaverne at lykkes med vores daglige drift og ikke mindst de store opgaver med urørt skov og naturnationalparker, som skal gennemføres i Nordsjælland. Jeg er meget tryg ved at få Søren med i den praktiske udmøntning af regeringens naturpolitik"

Samfundsvidenskabelig og naturfaglig baggrund

Søren er født i 1971, er samfundsvidenskabelig kandidat med naturvidenskabelig basisuddannelse og har ud over Miljøstyrelsen også arbejdet i Skov- og Naturstyrelsen, Storstrøms Amt, Amtsrådsforeningen og Vestsjællands Amt.

Søren Oldenburg afløser Jens Bjerregaard Christensen, der gik på pension den 1. juli efter 19 år som skovrider i Nordsjælland.