Urørt skov, bævere, friluftliv og Danmarks vildeste arter.
Det er blot et lille udpluk af de emner, der bliver taget op af Naturstyrelsen til årets Naturmøde i Hirtshals d. 23.-25. maj 2024.
Naturmødet er blevet holdt siden 2016. Og Naturstyrelsen deltager mere massivt end nogensinde før.
”Vi oplever en stor og bred interesse for arbejdet med at forvalte vores fælles natur og sikre gode naturoplevelserne for borgerne. Derfor prioriterer vi også at være med på Naturmødet og møde folk der. Deltage i dialogen, holde faglige oplæg og oplyse om vores opgaver,” siger vicedirektør Signe Nepper Larsen.
Overskriften for Naturstyrelsens stand på Naturmødet er plads til alle arter – også dig. Blandt andet kan man på standen stemme om Danmarks vildeste art, ligesom der er spot på de 15 naturnationalparker, der nu skal realiseres, samt klima-lavbundsprojekter, hvor landbrugsjord tages ud af drift og gøres til natur og vådområder til gavn for klimaet og den grønne omstilling.
Kystens DNA og natur
Også den ”blå” palette i Naturstyrelsens opgaver bliver præsenteret.
Kystdirektoratet under Naturstyrelsen optræder på Naturmødet med fokus på sand, kysttyper, bølger og klitter.
Og så selvfølgelig formidling af hvordan stormfloder og oversvømmelse kan ramme – og hvad man gør for at beskytte sig i mod det.
På standen kan man gætte på antal sandkorn i en beholder, sigte sandkort, quizze i opmåling i kysterne, deltage i spil om hvad man egentlig må i klitterne og tage fotos af kysten via fotopæle og høre om konceptet CoastSnap.
Naturmødet besøges hvert år af 30.000 gæster, har mere end 600 debatter, samtaler og aktiviteter og omkring 80 stande.
Dette kan du opleve på Naturstyrelsens stand
Besøg Naturstyrelsens stand og oplev, hør og se, hvad vi arbejder med.
Læs udvalgte programpunkter nedenfor.
Naturbingo
Kom og se hvad der gemmer sig i skovbunden – kan du finde dyr og insekter?
Find alle arterne og vind en slikkepind.
Plads til alle arter – også dem der lever i lort
Lort, eller ekskrementer, fra planteædende dyr som kvæg og heste er naturlige og værdifulde elementer i naturen. De er levested for en række arter af svampe, fluer og biller. Hvorfor? Og hvordan lever de? Og hvad er det for nogle? Mød nogle af dem og hør, hvordan Naturstyrelsens forvaltning tilgodeser dem. Oplæg v. biolog Bjarke Huus Jensen, Naturstyrelsen.
Urørt skov
Der bliver mere og mere urørt skov på statens arealer, men hvorfor det? Og hvordan griber Naturstyrelsen opgaven an, så der bliver gode muligheder for både natur og friluftsliv? Oplæg ved biolog Rune Hauskov Kristiansen, Naturstyrelsen
Oplev dette og meget mere på Naturstyrelsens stand (nr. 73) på Naturmødet 2024.