Jul i naturen

Skal du i skoven og samle ind til julepynt?

Adventskalender - fire julede kreationer fra skovbunden

Naturen er et skatkammer af ting, du kan bruge til julepynt. Tag ungerne med i skoven og saml kogler, mos og andre ting fra skovbunden - for eksempel hver søndag i advent. 

Vores naturvejleder Trine Sørensen viser her fire flotte og julede kreationer, som du kan lave i løbet af december måned. 

Juletræspynt

1-2-3-4 dage til juleaften. Nedtællingen er i gang… brug ventetiden på at lave dit eget juletræspynt.

Hæld noget varmt på termokanden og tag i skoven og høst tynde bøjelige grene. 

Trine viser her, hvordan du tryller det om til fine ting, du kan hænge på træet. Også en oplagt lille værtsgave til juleaften.

 

Uro af kogler

Få frisk luft og lidt ro... lav en uro! Den kan pynte hele året.

Alt du skal gøre er at tage i skoven og samle kogler og grene og finde lidt snor frem fra skuffen.

Vores naturvejleder Trine giver her en lille guide til, hvordan du gør.

 

Mosmus

Tag ungerne med i skoven og find disse ting. Det kan der komme et både sødt og blødt lille dyr ud af.

I videoen viser vores naturvejleder Trine jer, hvordan man gør.

 

Juledekoration - i miniformat

Tag ungerne med ud, og find disse ting i skoven. Så kan I nemt lave jeres helt egen juledekoration, der kan pynte hele december. 

Vores naturvejleder Trine viser jer i videoen, hvad I kan bruge tingene til.

 

Svampe til juledekorationer

Svampe er oplagte at samle. Det skal være de seje læderagtige og hårde træagtige, der sidder på dødt træ. Det er lovligt at samle, men lad være at brække dem af, hvis I ikke vil have dem med hjem. Og sidder de på et træ langs en vej eller sti, så husk at de øvrige skovgæster kan nyde synet af dem i mange år, hvis de ikke ender i en juledekoration.

De store frugtlegemer af svampe kan man med fordel lægge en tur i fryseren nogle dage, inden de bruges. Ofte er de fulde af krible-krabledyr, og ved frysningen slås de ihjel.

Padehatte f.eks. skørhatte og fluesvampe frister mange -  kan de ikke tørres og bruges til jul? Det er muligt at bevare dem nogenlunde, hvis de er plukket helt friske. Det var for et par måneder siden - så husk det til næste år! Man skal dyppe dem i blomstervoks. Herved indkapsles de og kan holde sig, forudsat larverne ikke allerede er i gang med at æde dem. Tørres kan de naturligvis også men så er de ikke særlig smukke mere. Pas på med nogen af de flot farvede svampe, de kan være giftige at spise, også selvom de står i en juledekoration.