Vinteraktiviteter i statens natur

På statens naturområder er der mange muligheder for oplevelser og aktiviteter om vinteren. Her finder du inspiration til at komme ud i naturen, når der er faldet sne.

Skiløb

I de statsejede skove og naturområder er du altid velkommen til at tage en tur på ski — også selvom der ikke er præpareret spor.

Naturstyrelsen har i flere år samarbejdet med lokale skiklubber og foreninger om at præparere langrendsløjper flere steder i landet, når vi er heldige at få tilstrækkeligt med sne til skiløb i naturen.
Du kan via vores nyhedsside og hos lokale skiklubber følge med i, hvornår der trækkes spor til langrendsskiløb rundt om i landet.Du er velkommen på ski i statens skove - på skovveje, stier og i skovbunden. Du kan planlægge din egen rute på udinaturen.dk. 

Hvor må du færdes på ski?

I vores fælles skove må du færdes på ski både på veje og stier og ude i terrænet. I klitområder må du som hovedregel løbe på veje og stier. Det skyldes de fredninger, som tit er gældende i klitområder grundet den særlige naturtype. 

Færdsel på is

Du færdes på isen på eget ansvar. Vær opmærksom på evt. færdselsforbud på is fra myndighederne. Naturstyrelsen måler ikke istykkelser.

Tjek først den lokale politikreds:

Tjek derefter den lokale kommunes hjemmeside.

Kælkebakker

Når sneen er faldet er det bare med at smøre mederne og tage ud på en af landets kælkebakker.
Du kan finde kælkebakker på Naturstyrelsens arealer spredt over det meste af landet. Se udinaturen.dk for at finde et godt sted at kælke nær dig.  

Se også

Overnatning i naturen 

Har du lyst til at tage en overnatning i naturen undervejs på din vandretur? Så er der masser af lejrpladser at vælge mellem.

Spis i det fri 

Du kan nyde din medbragte mad i et madpakkehus, eller du kan lave mad over bål på en bålplads.

Flere aktiviteter i naturen 

Der er mange andre muligheder for aktiviteter i naturen.