Ildsjælehuset

Et særligt sted I Naturpark Amager ligger Ildsjælehuset. Det kan frit bruges af alle, der har gang i en aktivitet, som udspringer af glæden til naturparken.

Huset er en del af Naturcenter Amager og er med til at skabe stedets særlige atmosfære.

Ildsjælehuset består af et stort fleksibelt rum på ca 35 m2, hvor man fx kan mødes om en natur- eller friluftsaktivitet, holde workshop eller man kan bruge det som en form for værksted. Det kan også være mødestedet før en tur ud i naturparken.

Derfor er huset heller ikke fast møbleret. Du kan være med til at indrette huset til lige det, du sammen med nogle andre gerne vil bruge nogle timer eller en dag på.

Der er også et lille køkken, hvor man kan lave kaffe eller smøre sig en mad.

Ildsjælehuset er et sted, hvor vi mødes på kryds og tværs og inspirerer hinanden.

Kig endelig forbi

Du er altid velkommen til at kigge forbi Ildsjælehuset; ofte foregår der noget spændende.

Har du selv en idé så tøv endelig ikke med at tage fat i husets vært Jesper Hagelskær Paasch.

Højst sandsynligt byder Jesper på en kop kaffe, hvor I kan vende din ide nærmere, og derefter er det meget sandsynligt, at du vil få ”nøglen” til Ildsjælehuset og kan gå i gang.

Kontakt

Ildsjælehusets vært Jesper Hagelskær Paasch

E-mail: jepaa@nst.dk

Mobil: 20 48 82 57

Q & A om Ildsjælehuset

Hvad er formålet med Ildsjælehuset?
Vi drømmer om at gøre det lokale engagement i Naturpark Amager til en drivkraft i udviklingen af Naturpark Amager. Her spiller Ildsjælehuset en central rolle, som et hus hvor frivillige udvikler tiltag til fordel for naturparken. I samarbejde og på tværs af interessefællesskaber.

Hvem kan bruge Ildsjælehuset?
Alle selvorganiserede initiativer, som arbejder for et skabe aktiviteter i og kendskab til Naturpark Amager, samt undervisningsinstitutioner bredt set. Aktiviteterne skal være gratis og åbne for alle.

Hvem står bag Ildsjælehuset?
Ildsjælehuset hører til Naturstyrelsen, og er en del af projektprogrammet for udvikling af Naturpark Amager, som udover at åbne naturen for helt nye typer af brugere også vil medføre opførsel af en række nye indgange og blå støttepunkter.

Hvordan får husets frivillige feedback og vejledning?
Jesper Hagelskær Paasch er vært i huset og vil stå for den daglige ledelse af Ildsjælehuset og vil løbende facilitere møder og workshops med husets brugere. Det er også hos Jesper, man ansøger om at blive en del af huset.

Hvad skal der til for at kunne benytte Ildsjælehuset?
Så længe man arbejder med aktiviteter til glæde for naturen, og samtidigt sikrer, at aktiviteten er åben for alle, er man som udgangspunkt velkommen.

Hvor ligger Ildsjælehuset?
Ildsjælehuset er placeret i et af de sorte huse på Naturcenter Amager, Granatvej 13, 2770 Kastrup. Her er det omgivet af Københavns og Tårnbys naturskoler, Det socialøkonomiske projekt Amager Skovhjælpere, Friluftshuset med sine ugentlige weekend-aktiviteter, Traktørstedet Vestamager og ikke mindst Naturpark Amagers godt 3500 hektar unikke og bynære natur.