Rold Skov Skilaug

Rold Skov Skilaug kan tilbyde 16 km langrendsløjper i eget trache gennem et enestående landskab.

Aktuel status

Status: 

Der er pt. ikke skispor. 

2024 startede med så meget sne, at det var muligt at trække skispor på hele skirutenettet i Rold Skov. Det varede fra den 4. januar til og med 20. januar 2024. Her er lidt billeder fra perioden. 

Billeder fra 4. januar 2024:

Aktuelle skimeldinger 

Bliver annonceret her på siden og på facebook se Naturstyrelsen Himmerland Facebookside og Rold Skov Skiklub Facebookside.

Langrendsløjpen i Rold Skov

Løjpen er todelt: 13 km nord for Himmerlandsvej mellem Skørping og Rebild, gennem nogle af de flotteste dele af Rold Skov og en kortere træningsløjpe på 2,3 km syd for Skørping skole og idrætshal. Når der er sne nok laves der dobbeltspor for nemmere passage på ruten.

Link til Skirutekort 2012

Skiløjpen i praksis

Skiruten er 16 km lang og består af en række rundture, så turlængden frit kan varieres. Turen går forbi en lang række smukke lokaliteter herunder lysninger, moser, søer og udsigter, samt faciliteter som bålplads, skovlegeplads, madpakkehus og for de mere hårdkogte en primitiv overnatningsplads.

Som noget unikt i Danmark går store dele af løjpen i sit helt eget permanente tracé. Desuden er der ruteforbindelse til boldbanerne ved Skørpinghallen, som kan bruges ved selv meget lille snefald. Præparering af løjpen foregår med en motorcykel (ATV) med larvebånd, en spormaskine der både kan lave spor til både klassisk stil og skøjteteknik

Til ikke-skiløbere

Undlad at ride, cykle eller gå i selve skisporet. Du ødelægger oplevelsen for skiløberne, fordi sporet bliver ujævnt. Hvor sporet er etableret uden for de almindelige veje er ridning og cykling ikke tilladt, året rundt.

Skilauget

Rold Skov Skilaug er en interessegruppe, der arbejder med skiløbsaktiviteter i Rold Skov. Lauget består af Naturstyrelsen Himmerland, Rold Skov Natur- og Kulturcenter, Hobro Skiklub, Aalborg Skiklub og Rold Skov Skiklub.

Skilaugsaktiviteter

Skilauget har normalt en arbejdsdag i november med klargøring af skiruten, og der ud over arrangeres der forskellige aktiviteter som skitræning, orienteringsløb, aftenløb med pandelampe m.m.

Se Rold Skov Skiklub Facebookside for annoncering af aktiviteter.