Vinteraktiviteter i statens natur

På statens naturområder er der mange muligheder for oplevelser og aktiviteter om vinteren. Her finder du inspiration til at komme ud i naturen, når der er faldet sne. 

Du kan via vores nyhedsside og hos lokale skiklubber følge med i, hvornår der trækkes spor til langrendsskiløb rundt om i landet.

Læs mere om aktuelle skispor her

Skiløb

I de statsejede skove og naturområder er du altid velkommen til at tage en tur på ski — også selvom der ikke er præpareret spor.

 

Læs mere i sporguiden, hvor du får 10 forslag til områder, hvor du kan løbe på langrendsski

Naturstyrelsen har i flere år samarbejdet med lokale skiklubber og foreninger om at præparere langrendsløjper flere steder i landet, når vi er heldige at få tilstrækkeligt med sne til skiløb i naturen.

Du er velkommen på ski i statens skove - på skovveje, stier og i skovbunden. Du kan planlægge din egen rute på udinaturen.dk. 

Hvor må du færdes på ski?

I vores fælles skove må du færdes på ski både på veje og stier og ude i terrænet. I klitområder må du som hovedregel løbe på veje og stier. Det skyldes de fredninger, som tit er gældende i klitområder grundet den særlige naturtype. 

 

Færdel på is

Du færdes på isen på eget ansvar. Vær opmærksom på evt. færdselsforbud på is fra myndighederne. Naturstyrelsen måler ikke istykkelser.

Tjek først den lokale politikreds:

  • Gå til politi.dk/politikredse .
  • Vælg politikreds.
  • Vælg "Om..." din politikreds.
  • Vælg "Lokale oplysninger og vedtægter"
  • Vælg "Færdsel på is".

Tjek derefter den lokale kommunes hjemmeside.

Kælkebakker

Når sneen er faldet er det bare med at smøre mederne og tage ud på en af landets kælkebakker.

Du kan finde kælkebakker på Naturstyrelsens arealer spredt over det meste af landet. Se udinaturen.dk for at finde et godt sted at kælke nær dig.  

Se også

Overnatning i naturen

Har du lyst til at tage en overnatning i naturen undervejs på din vandretur? Så er der masser af lejrpladser at vælge mellem.

Læs mere om overnatning i naturen

Spis i det fri

Du kan nyde din medbragte mad i et madpakkehus, eller du kan lave mad over bål på en bålplads.

Læs mere om at spise i naturen

Flere aktiviteter i naturen

Der er mange andre muligheder for aktiviteter i naturen.

Læs mere her