Praktisk - Engelsholm Skov

Praktisk kort

Handicapforhold

Der er ikke handicap-faciliteter i Engelsholm Skov. En del af de store skovveje og skovstier kan klares af kørestole under normale vejrforhold. Men vær opmærksom på at nogle stier er ganske stejle og derfor ikke egnet for kørestolsbrugere.

Færdselsregler i skoven - vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

På cykel

Du må cykle på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og op og ned ad skrænter og voldsteder.

Læs også MTB-kodeks

På hesteryg

Der er ikke afmærkede ridestier, men du må ride på de mange skovveje, som er mere end 2,5 meter brede. Der må ikke rides på Slangesstien.

Læs mere om ridning

Med hund i skoven

Hunde skal altid være i snor. Undtagen i hundeskoven [link til Aktiviteter], hvor hunde må løbe frit under forudsætning af, at du har kontrol over hunden og kan kalde den til dig.  

Læs også Med hund i naturen

Book en aktivitet

Engelsholm Skov har et såkaldt madpakkehus med plads til ca. 50 personer – markeret som seværdighed 4 på kortet. Her er der ly for regnen og muligheder for at sidde ned ved borde og bænke. Der er også bålplads og grill.

Læs mere under Aktiviteter

Visse arrangementer kræver en forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen.

Find vej

Engelsholm Skov ligger ca. 1 km nord for Ny Nørup mellem Vejle og Billund. Benyt bivej 176 fra Bredsten mod Ny Nørup. Skilte viser direkte til p-pladsen ved Engelsholm Slot.

Parkering

I forhold til seværdighederne er det bedst at parkere på p-pladsen ved Engelsholm Slot. Se de øvrige p-pladser i vandretursfolderen.

Offentlig transport

Der er ikke offentlig transport direkte til Engelsholm Skov. Benyt busrute 43 eller 143 til Ny Nørup mellem Billund og Vejle, og der er rigtig mange afgange. Fra Ny Nørup er der en travetur på mindre end 1 km til Engelsholm Skov og ca. 2 km til Engelsholm Slot.

Køreplan hos Sydtrafik