Aktiviteter langs Fodsporet

Børn der leger på sundhedspladsen ved Næstved langs Fodsporet. Foto: Tobias Markussen

Fodsporet med den ca. 48 km asfalteret overflade uden de store niveauforskelle  inviterer til fysisk aktivitet af næsten enhver slags. Stien er åben døgnet rundt, året rundt. Du kan gå – med familien, hunden eller barnevognen, løbe – også på rulleski eller -skøjter, og cykle, når du har lyst. To steder langs ruten er der anlagt ridespor parallelt med hovedstien. Og Fodsporet er på grund af den asfalterede overflade også velegnet for kørestolsbrugere.


Smutvej og motionssti med sundhedspladser

Stien bliver brugt som både motionsrute og lokal smutvej. Omkring byerne kan trafikken på Fodsporet være tæt på visse tidspunkter, mens man ude i landskabet kan have stien nærmest for sig selv.

Vil man mere end blot gå eller løbe, kan man prøve kræfter med ”løbebånd”, balancebomme og andre motionsredskaber på en af de fire sundhedspladser ved stien. Flere steder kan man også få pulsen op i naturens eget fitnesscenter.
Se sundhedspladser på kort i folder: "Velkommen til Fodsporet" , eller find nærmeste på mobil-websitet www.fodsporet.dk .


Check dit kondital på sundhedssporene

Fem steder er ruten markeret op med sundhedsspor og oversigtstavler, hvor du kan checke dit kondital. Når du kender din vægt og højde, kan du ved at tage tid på, hvor længe du er om at løbe distancen mellem to pæle, finde dit tal på skemaet.
Se sundhedsspor på kort i folder: "Velkommen til Fodsporet" , eller find nærmeste på mobil-websitet www.fodsporet.dk .
Læs mere: Sundhedsspor


Brug broen som klatrevæg

Ved Næstved krydser Fodsporet Susåen, som er Sjællands største å. Broen har et spænd på 25 meter, og de gamle pyloner af granit har med åbningen af  Fodsporet fået en ny funktion. Der er monteret greb på stenfladerne, så de kan bruges som klatrevægge.


Naturlegeplads

For børn og barnlige sjæle er der naturlegepladser ved Slagelse, Sdr. Bjerge, Sandved og Hyllinge. Legepladserne er lavet af naturens materialer.
Se naturlegepladser på kort i folder: "Velkommen til Fodsporet" , eller find nærmeste på mobil-websitet www.fodsporet.dk .


Scan koden og spil

Landskabet langs Fodsporet er fyldt med gode historier. Har du en smartphone med, kan du ved at scanne QR-koden på de røde pæle høre om natur, kultur og motion. Du kan også deltage i interaktive spil. Læs mere om spil og find nærmeste på mobil-websitet www.fodsporet.dk .


Bål og overnatning

Bålpladser og sheltere findes både i det åbne landskab og gemt i skoven. Og de tre bålhytter har plads til større selskaber omkring grillen.

Du kan overnatte i shelter, hvor der også er toilet og drikkevand. Du skal dog booke shelterne ved Dalmose, Sludstrup og Hyllinge i god tid. Hvis shelterpladsen er ledig og ikke benyttes af en gruppe, som har booket den, kan den dog benyttes uden forudgående booking. Shelterne ved Lungen, Fodby og Hårslev kan ikke bookes. Her møder du bare op.
Se bål- og overnatningsmuligheder på kort i folder: "Velkommen til Fodsporet" , eller find nærmeste på mobil-websitet www.fodsporet.dk .
Book lejrplads på www.booking.naturstyrelsen.dk


Til hest

Ryttere må benytte de særlige ridespor mellem Fodby – Hyllinge og mellem Tjæreby – Dalmose. Ridning uden for ridesporene er ikke tilladt.

Der er plads til hestetrailer ved p-pladserne i Fodby og Hyllinge. Her er også bindebomme til hesten.
Se ridespor og p-pladser til hestetrailere på kort i folder: "Velkommen til Fodsporet"


Med hund

Hunde skal holdes i snor på Fodsporet, men i de tre hundeskove langs sporet må hunden løbe løs, når blot du har den under kontrol.
Se hundeskovene på kort i folder: "Velkommen til Fodsporet" , eller find nærmeste på mobil-web-sitet www.fodsporet.dk .


Til toppen af siden