Aktiviteter i Frøslev Plantage

Med sit store net af skovveje og -stier inviterer Frøslev Plantage til et alsidigt udvalg af friluftsaktiviteter – uanset om du færdes til fods, på to hjul eller til hest. Du kan også slippe ungerne løs på skovlegepladsen ved Kådnermose, slå telt op ved Frøslev Polde eller fordybe dig i områdets dramatiske historie på museet i Frøslevlejren.

Skovvej i Frøslev Plantage. Foto: Lars Gundersen

Få et overblik over løbe-, vandre-, cykel- og rideruter på udinaturen.dk

Plantagen er populær på begge sider af grænsen

Frøslev Plantage er et populært mål for en søndagsudflugt. Beboerne i Flensborg lige på den anden side af grænsen betragter plantagen som deres lokale skov, og de bruger den flittigt. I området nærmest Frøslevlejren er der ofte mange gæster, men i den sydlige ende af plantagen kan du have naturen nærmest for dig selv. 
Plantagen trækker folk til året rundt, men er ekstra populær i svampesæsonen om efteråret.

To vandreruter fører til de vigtigste seværdigheder

I plantagen findes to afmærkede vandreruter. Den gule rute (ca. 5 km) udgår fra p-pladsen på Lejrvejen ved Kådnermose og fører forbi nogle af de vigtigste seværdigheder som Den Våde Klimp, Nissepolde, Kapellet, Finkehede, Sandgård, Frøslev Polde og Frøslevlejren. Ad den røde rute (ca. 3 km) kommer man til Stormenes Hav og gennem både løv- og nåleskovspartier i den sydlige del af plantagen. Ruten udgår fra p-pladsen på Pluskærvej ved Fårevandsted.

Se ruten på kort

Vandresti i Frøslev Mose

En sti på 2,5 km fører rundt i Frøslev Mose. Stien udgår fra p-pladsen for enden af Ladevej.

Ridning er tilladt de fleste steder

Du må ride på veje, stier og i skovbunden i Frøslev Plantage. Undgå så vidt muligt at ride på de stier, der er afmærket som vandreruter.

Se ruter på kort

Nationale cykelruter krydser plantagen

Skovvejene er jævne og let tilgængelige på cykel. Vil du ud på en længere tur, fører den nationale cykelrute 3 – Hærvejsruten – gennem den østlige del af plantagen. Cykelrute 8 – Sydhavsruten – krydser den sydlige del.

Læs mere om Hærvejsruten på haervej.dk

Ved Ryttergabsvej. Foto: Lars Gundersen

Spis og sov under åben himmel

Bålpladsen ved Skovhytten og skovlegepladsen og bålpladsen ved Kådnermose er fine udgangspunkter for en familieskovtur med mad på grillen. Ved Frøslev Mose er der en frokosthytte. 
Ved Karsten Thomsens Plads nord for Frøslevlejren og ved Bossens Sten i plantagens sydlige del kan du slå telt op på primitive overnatningspladser. Det er gratis, og du skal ikke booke plads i forvejen.

Besøg Frøslevlejrens museum

Frøslevlejrens Museum fortæller lejrens dramatiske historie som tysk og dansk fangelejr og senere som kaserne.

Læs mere om Frøslevlejren