Praktisk - Fussingø

undefined

 

Madpakkehuse

Der er indrettet en madpakkestald i den tidligere kostald ved avlsgården samt et madpakkehus i Udskovene lige nord for Ålum.

Overnatning

Det er tilladt at overnatte i telt i skovene. Man skal blot huske reglen: 3-2-1. Det vil sige højst tre personer i hvert telt, maksimum to telte og kun en overnatning på samme sted. Der er også to shelters, man kan overnatte i på engen ned mod Nørreåen.

Ved Damager findes lejrplads med drikkevand. Den er dog forbeholdt større grupper og må kun benyttes efter forudgående aftale med Naturstyrelsen, Kronjylland.

Book Damager lejrplads

Book en skov

Til særlige arrangementer kan du booke en skov omkring Fussingø.

Se hvilke skove du kan booke og hvordan du gør

Fiskeri

På Fussing Sø må du ikke fiske fra bredden, men kun fra robåde. Det er ikke tilladt at bruge påhængsmotor på søen. Fiskesæsonen er fra 1. maj til 31. oktober. Det er muligt at leje en foreningsbåd på dagsbasis, hvorfra der kan fiskes.

Badning

Badning i Fussing Sø er tilladt fra badepladsen, der ligger i den vestlige ende af søen ved Fiskerhuset.

For handicappede

Da terrænet er meget kuperet, er området ikke specielt handicapvenligt.

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Læs alle reglerne for færdsel i naturen

Naturzoner ved Fussingø

I begge skove er der er udpeget naturzoner, der er områder med sårbare og sjældne arter, naturtyper, der ikke tåler vedvarende forstyrrelser eller slid. Ved større arrangementer såsom orienteringsløb og lignende skal man tilrettelægge arrangementet på en måde så deltagerne ikke skal igennem naturzonerne.

Se naturzonerne på kort: Indskovene og Udskovene

Find vej Til Fussingø

Ind- og Udskovene er velbesøgte, da Fussingø ligger i en afstand af bare 10 kilometer fra motorvejen og knapt 15 kilometer til Randers Centrum.

I området findes et net af stier og veje og p-pladsen ved Fussing Slot er et fint udgangspunkt for vandreture i det naturfredede område.

Der går flere offentlige veje gennem skoven, ligesom der er enkelte skovveje, hvor offentlig motorkørsel er tilladt.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk

Praktisk